2022 Asgari Ücret Tahminleri! Maaş İyileştirme İle Cumhurbaşkanı Jesti Sonrası Kaç Lira Olacak?

Asgari ücret zammı 2022 için geri sayım başladı. Kulis haberleri basına sızmaya devam ederken 2022 asgari ücret tahminleri belli oldu. Asgari ücret ne zaman açıklanacak, kaç lira, ne kadar olacak?

2022 asgari ücret tahminleri açıklandı! Kamu işçisi ve memur maaş zammı rakamları ilan edilirken gözler 8 milyon çalışanın beklediği asgari ücret zam oranı rakamına çevrildi. Asgari ücret tespit komisyonu tarafından ilan edilecek olan rakamlar için hükümetin seçim yatırımı olarak yüksek zam yapması bekleniyor.

Pek çok kişi "yılbaşından sonra asgari ücret ne kadar olacak 2021?" sorusuna yanıt ararken 2022 asgari ücret tahminleri de açıklanmaya başlandı. Muhalefet erken seçim için baskısına devam ederken erken seçim olmasa dahi 2023 seçimlerine az kalması nedeni ile hükümetin düşen oy oranlarını arttırmak amacı ile yüksek zam yapacağı iddiası kulisleri hareketlendirdi.

2022 DE ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK TAHMİN?

Milyonlarca çalışanın beklemiş olduğu asgari ücret zam oranı için geri sayım başlarken asgari ücret kulis haberleri de gelmeye devam ediyor. Hükümetin son dönemde yaşanan ekonomik dalgalanma ve yüksek enflasyon nedeni ile oy kaybı yaşadığı iddia edilirken bu nedenle asgari ücrete bu sene seçim yatırımı olarak yüksek zam yapılacağı dile getiriliyor.

Hükümete yakın kaynaklara dayandırılan kulis haberlerine göre asgari ücret tespit komisyonu 2022 zam görüşmelerinde hükümet işçi sendikalarına yakın bir tutum sergileyecek ve enflasyonun üzerinde yüksek bir zam oranı açıklanacak. Bu oran için işverenlerin rızasının da alınması amacı ile asgari ücret desteği sağlanacak.

MAAŞ İYİLEŞTİRME GELİYOR! 2022 TAHMİNİ ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Enflasyonun beklentilerin üzerinde çıkması ile beraber gözler asgari ücrete çevrilirken hükümetin bu sene yapılacak olan görüşmelered zam oranı olarak maaş iyileştirmesine gideceği iddia edildi. 2022 asgari ücret tahminleri hakkında ortaya atılan kulis haberlerine göre hükümetin asgari ücret desteği ile işverenlerin de bu zamma itiraz etmeyecekleri belirtilirken yapılacak zam için farklı rakamlar gündeme taşındı.

Merkez Bankası tarafından açıklanan beklenti anketi ile 2021 yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 16,31 olarak ilan edilirken bu oranın üzerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacak olan zam jesti ile beraber yüzde 20 oranında zam gelecek.

Bu hesaplamaya göre ise 2021 senesinde 2 bin 825 TL olarak ödenen asgari ücret 2022 asgari ücret tahminleri ile 565 TL artış gösterecek. Yani yılbaşından sonra asgari ücret 3 bin 390 liraya yükselecek. Kulislerde ise bu rakamın 3 bin 500 TL ya da 4 bin liraya kadar çıkabileceği dillendiriliyor.

Finans Haberleri