2022 Zamlı Rapor Parası, Geçici İş Göremezlik Ödeneği Ne Kadar Oldu?

Asgari ücrete ara zam yapılmasının ardından rapor parası ve geçici iş göremezlik ödeneği de zamlandı. 2022 zamlı rapor parası ne kadar oldu? Geçici iş göremezlik ödeneği ne kadar, kaç TL oldu?

Bir süredir gündemde olan asgari ücrete ara zam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Asgari ücrete ara zam yapılmasının ardından rapor parası da yükseldi. Rapor parası ya da rapor alacak kişiler zamlı rapor parasının ne kadar olduğunu araştırıyor. İşte güncel rapor parası, geçici iş göremezlik ödeneği miktarları.

Milyonlarca çalışanın beklediği asgari ücrete ara zam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Asgari ücrete %30 zam yapılması ile rapor parası da zamlandı. Asgari ücret zammı sonrasın 2022 yılının ikinci yarısında yapılacak maaş, yardım, destek ödemeleri de yükseldi. Asgari ücret zammından etkilenen diğer bir ödeme de rapor parası oldu.

ASGARİ ÜCRET ZAAMI SONRASI ENGELLİ MAAŞLARI DA ARTTI

Net asgari ücret 1 Temmuz 2022'den itibaren geçerli olmak üzere 5.500 TL olarak açıklandı. Asgari ğcret zammının ardından engelli maaşları ve rapor paraları da arttı. Bunun yanı sıra devletin verdiği pek çok ödeneğe de zam yapıldı. Bunların içinde en çok merak edilen geçici iş göremezlik ödeneği, rapor parası oldu.

2022 ZAMLI RAPOR PARASI NE KADAR OLDU?

Asgari ücrete yapılan %30'luk ara zammın ardından çalışanları yakından ilgilendiren rapor parası, geçici iş göremezlik ödeneği de arttı. Zam sonrasında rapor parası ayakta tedavi edilen hastaların ücreti günlük 144.5 TL, yatarak tedavi edilen hastaların ücretleri 108.42 TL'ye yükseldi. 

Finans Haberleri