25 yıl evli kalan kadınlar için emeklilik isteniyor

25 yıl evli kalan kadınlara emeklilik hakkı verilmesine dair talepler ses getirmeye başladı. 25 yıl evli kalan kadınlar emekli mi edilecekler? Ev hanımlarına emeklilik hakkı mı verilecek?

Türkiye’de emeklilik talepleri son dönemlerde oldukça yoğunlaştı. Ancak sosyal medyada gündem olan bir emeklilik talebi çok büyük ses getirdi. Buna göre 25 yıl evli kalan kadınlara devlet tarafından emeklilik hakkı verilmesi isteniyor. Peki 25 yıl evli kalan kadınlar emekli mi edilecekler? 25 yıl evli kalan kadınlara emeklilik hakkı ile alakalı bir çalışma var mı?

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK HAKKI İSTENİYOR!

Twitter üzerinden en çok konuşulan konular arasına giren 25 yıl evli kalan kadınlara emeklilik hakkı verilmesine dair ayrıntılar merak ediliyor. Vatandaşların çok büyük destek verdikleri bu önerinin gerekçesini ise ev hanımlarının uzun yıllar boyunca eşlerinin ve çocuklarının bakımlarını üstlenmeleri ve bunu yapmalarına rağmen bir kazanımlarının olmaması gösteriliyor. Ayrıca aile kavramının yeniden önem kazanabilmesi için 25 yıl evli kalan kadınlara emeklilik hakkı verilmesi talep ediliyor.

YURT DIŞI ÖRNEĞİ İLE İTİRAZ EDİLİYOR

Ev hanımlarına 25 yıl evli kalmaları şartıyla emeklilik hakkı verilmesine dair talebi savunanlar yurt dışı örneğini ileri sürüyorlar. Buna göre yurt dışında gurbetçi olarak bulunan kadınların Türkiye’de borçlanma yoluyla emekli olma imkanlarının olduğunun altı çiziliyor. Yurt dışındaki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kadınlara verilen bu hakkın yurt içinde de ev hanımlarına verilmesi gerektiği bildiriliyor. Bundan dolayı 25 yıl evli kalan ev hanımlarına emeklilik imkanının sağlanması çok sayıda vatandaştan şimdiden destek aldı.

ÇALIŞMA BAKANLIĞI’NIN BÖYLE BİR PLANI VAR MI?

25 yıl evli kalan kadınlara emeklilik hakkı verilmesi konusunda en çok merak edilen hususlardan birisi de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın böyle bir planının olup olmadığı oluyor. Bakanlık kaynaklarından alınan bilgilere göre Çalışma Bakanlığı bu yönde bir planlama içerisinde değil. Ancak toplumsal anlamda taleplerin yoğunlaşması durumunda 25 yıl evli kalan kadınlara yönelik emeklilik hakkı verilmesine dair bir çalışma yapılabileceği bildiriliyor.

Finans Haberleri