40.000 TL maaşla 5.000 kişiyi işe alacaklar! Almanya işçi alımı ve aranan meslekler!

Almanya işçi alımı ile alakalı araştırmalar yoğunlaşmaya başladı. Almanya, Türkiye’den işçi alımı yapacak. Çeşitli ajanslar üzerinden yapılacak olan alımlarla Türkiye’den 5.000 işçinin Almanya’da çalışmaya başlayacakları bildirildi.

Türkiye’de ekonomik koşullar nedeniyle insanların yurt dışında çalışmak istemeleri sıklıkla görülen bir durum haline geldi. Türkiye’de çok yüksek enflasyon olması ve gelirlerin de düşük kalması ile kimse aldığı maaştan memnun kalmıyor. Bu durumda da yurt dışı iş imkanları çok daha fazla sorgulanmaya başlandı. Özellikle Almanya’da Türkiye’den işçi alımları hız kazandı.

YAŞLI NÜFUS ALMANYA’DA İŞLERİ DOLDURAMIYOR!

Almanya’da nüfusun yaşlanması ülkede çalışma hayatında çok önemli sorunlar çıkmasına neden oldu. Özellikle bazı mesleklerde büyük açıklar oluştu. Hizmetlerde aksamalar meydana gelirken Almanya tüm bu iş açıklarını kendi vatandaşları ile kapatamıyor. Bundan dolayı yabancı işçi alımlarına çok sıcak bakmaya başladılar. Almanya’da bu konuda bir süredir kapsamlı bir çalışma yürütülüyor.

HANGİ MESLEKLERDE PERSONEL ARANIYOR!

Almanya’da çalıştırılmak üzere en çok ihtiyaç duyulan meslekler de belli oldu. Buna göre inşaat sektörü işçileri, metal ve ağır sanayi işçileri, elektrik ve elektronik mühendisler, vasıflı işçiler, sağlık hizmetleri, gastronomi, çocuk bakıcısı, yazılım mühendisi, kaynakçı, hasta ve yaşlı bakıcılar, hemşire, doktor, havalimanı işçisi gibi mesleklerde alım yapılıyor. Toplamda 5.000 kişilik bir alım gerçekleştirilecek.

ŞARTLAR NE OLACAK?

Almanya’nın Türkiye’den işçi alımında uygulanacak bazı şartlar belli oldu. Buna göre en az 25 yaşında en fazla 45 yaşında olmak gerekiyor. Temel seviyede Almanca bilmek tercih sebebi olacak ama kesin şart olarak aranmayacak. İşe alınacak kişilerin sabıka kayıtlarının olmaması da gerekiyor. İş başvurusu yapacak kişilerin başvurdukları işlere dair mesleki belgeleri talep edilecek. İş tecrübesi olanlar tercih edilecek. Almanya’dan bir tanıdıklarından davet alanlar ise iş başvurusunda öne geçebilecekler.

MAAŞLAR NE KADAR OLACAK?

Almanya’da işe girmeyi düşünenler maaşları da merak ediyorlar. Buna göre maaşlar yapılan işe ve mesleki yeterliliğe göre değişiyor. Ancak Almanya’da uygulanan asgari ücret olan 2.100 Euro’dan daha düşük maaş alınmayacak. O da yaklaşık olarak 40 Bin TL’ye karşılık geliyor. Üst düzey işlerde bu maaş 15 Bin Euro’ya kadar çıkabiliyor. Onlar da yaklaşık olarak 300 Bin TL maaş almış olacaklar.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Almanya iş başvurusu en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Almanya’ya iş başvurusu yapmak isteyenler çeşitli ajanslar üzerinden bu başvuruları gerçekleştirebiliyorlar. Alman firmalar kariyer siteleri üzerinden de ilanlar açarak Türkiye’den personel alımı yapıyorlar. En kapsamlı bilgi ise Almanya’nın Türkiye temsilciliklerinden öğrenilebiliyor.

Finans Haberleri