Akıllı Sulama Sistemleri İçin Hibe Desteği Verilecek! Başvuru Tarihi ve Ayrıntılar

Resmi Gazete'de Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ yayınlandı.

Resmi Gazete'de Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklemesi Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğ ile birlikte, sensörler vasıtasıyla topraktaki nem oranının belirlenerek merkezden ya da mobil uygulama ile uzaktan kontrol edilebilen sulama sistemleri için '' akıllı sulama sistemleri '', ''proje kontrol görevlisi, resmi kontrol '' ibareleri eklendi.

AKILLI SULAMA VE GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ DESTEK KAPSAMINA ALINDI

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Tebliğ ile, tarımsal sulama amaçlı güneş enerji sistemleri ve akıllı sulama sistemleri kırsal kalkınma desteklerine dahil edildi.

Buna göre tarımsal sulama amaçlı güneş enerji sistemleri kurulması başvuruları kapsamında, güneş paneli, pompa, filtre, kontrol ünitesi, ana ve yan dallara ait borular, bağlantı ekipmanı, vanalar, damlatıcı ve yağmurlama ekipmanı gibi yalnızca tarlada kullanılabilen malzemelerin başvuruya ait parsellerde sisteminin çalıştırılması, eksiksiz montaj kontrollerini yapılması ve tespit tutanakları konularında bakanlık tarafından hibe desteği verilecek.

Akıllı sulama sistemleri için ise sensörler, tam otomatik filtreler, karıştırıcılı gübre tankları, debi kontrollü gübreleme pompaları, solenoid vanalar, meteoroloji istasyonları ve kontrol sistemleri gibi yalnızca tarlada kullanılan malzemelerin parsellerde sisteminin çalıştırılması, eksiksiz montaj kontrollerini yapılması ve tespit tutanaklarının düzenlenmesi de hibe desteği kapsamında bulunacak.

Tarımsal sulama amaçlı güneş enerji sistemleri ve akıllı sulama sistemleri kurulmasına yönelik başvurular 15 Mart 2022 mesai bitimine kadar yapılabilecek. 2022 yılından sonra ise başvuru dönemi 1 Ocak - 28 Şubat tarihleri arasında yapılacak.

Finans Haberleri