Altın Piyasası Uzmanı İslam Memiş Gram Altın için 506 TL, Ons Altın İçin 1.780 Dolar Tahmini Yaptı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarına ilişkin yeni analizi ile dikkatleri çekmeyi başardı. Altın fiyatları ne kadar olacak?

Altın piyasasında oldukça karışık bir fiyatlama meydana gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta FED'den gelen açıklamalar neticesinde sarsılan altın piyasasının ne zaman toparlanacağı merak ediliyor. Altın fiyatlarında gerçekleşen düşüşlerin ardından tüm gözler uzman isimlerin değerlendirmelerine çevrildi. Altın yatırımcıları ne şekilde hareket edeceklerine karar verebilmek için uzman isimlerin analizlerini mercek altına alıyorlar.

İSLAM MEMİŞ YENİ ALTIN YORUMU

Türkiye'de altın piyasası uzmanları arasında hatırı sayılır bir yeri olan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yeni bir altın analizi ile gündeme geldi. Altın fiyatlarına ilişkin kimsenin söylemediklerini dile getiren ve yaptığı fiyat tahminleri ile yüksek isabet oranları elde eden İslam Memiş son değerlendirmesi ile de çarpıcı tahminlerini altın yatırımcıları ile paylaştı.

GRAM ALTINDA HEDEF 506 TL

Gram altın fiyatı ile alakalı çok ciddi bir uyarı yapan İslam Memiş, “Gram altında hedef şu anda 506 TL. Bu hedef elbette kısa vadede gram altının aşmayı isteyeceği seviye anlamına geliyor. Ancak piyasalarda yüksek tansiyon var. Hem altının ons tarafında hem de dolar tarafında bu tansiyonu görebiliyoruz.

Gram altın için kısa vadede nasıl hareket etmeliyiz? Ben altın yatırımında kısa vadeli işlemleri önermiyoprum. Ancak yine de kısa vadeli işlem yapmakta ısrar edenler olursa kar satışları sonrasında 492 TL seviyesi görülebilir. Bunu alım fırsatı olarak değerlendirebilirler. Yine tekrar ediyorum ben altın yatırımında kısa vadeli işlemlerin doğru olmadığını düşünüyorum.” dedi.

ONS ALTIN İÇİN 1.780 DOLAR TAHMİNİ

Ons altın fiyatı hakkında da değerlendirme yapan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Altının ons fiyatı için kritik bir seviye var. 1.750 dolar seviyesi oldukça büyük bir öneme sahip olduğunu görüyoruz. Bu seviyede tepki alımlarını görmeye başlayabiliriz. Dolayısıyla ons altında da bir yükseliş hareketi meydana gelecektir. Bu tepki alımları neticesinde ons altın 1.780 dolar seviyesine kadar çıkabilir.” ifadelerini kullandı.

Altın yatırımı yapacak olanlara döviz ile işlem yapmaları gerektiğini hatırlatan İslam Memiş, “Türk lirasına geçtikten sonra altın satın almak ekstra bir kayıp meydana getirebiliyor. Benim önerim direkt olarak dövizle altına geçiş yapılmalı. Bu şekilde yapılan altın yatırımlarını ben sürekli öneriyorum.” şeklinde konuştu.

Not: Haberimizde yer alan değerlendirmeler ilgili ekonomistin kişisel düşünceleridir. Bu değerlendirmeleri esas alarak yatırım kararı verilmemelidir. Haberimiz kesinlikle yatırım tavsiyesinde bulunulmamıştır.

Finans Haberleri