Asgari Ücretle O Da Zamlandı! Evde Bakım Maaşı, Engelli Parası Temmuz 2022 Ne Kadar, Kaç TL Oldu?

Asgari ücret maaşı için Temmuz zammı resmen ilan edilirken bu artış ile evde bakım maaşı parası da zamlandı. Engelli maaşı ne kadar oldu, kaç TL zam geldi?

Enflasyon rakamlarında yaşanan yükselişin etkisi ile alınan Cumhurbaşkanı kararı ile asgari ücrete Temmuz ayında ara zam yapılacağı ilan edilmişti. Pazartesi günü yapılan kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücrete de enflasyon zammı yapılacağını ilan etmişti.

Asgari ücrete 2. zam açıklamasının ardından asgari ücret tespit komisyonu toplantıları başlamış, işçi ve işveren sendikaları ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında bir kere daha zam masası kurulmuştu. Perşembe günü Resmi Gazete'de yayımlanan asgari ücret tespit komisyonu yönetmeliği ile ara zam yapılması resmiyet kazanırken dün itibari ile NATO toplantısından yurda dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan beklenen zam kararını ilan etmişti.

ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 30 ZAM GELDİ, EVDE BAKIM MAAŞI ZAMLANDI MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm dünyada yaşanan ekonomik koşulları değerlendirerek asgari ücrete yeni koşullar nedeni ile yüzde 30 oranında ara zam yapıldığını açıkladı. Yapılan zamdan sonra asgari ücret maaşı çalışanlar için 5 bin 500 TL olarak revize edildi. Asgari ücrete yapılan zammın ardından bu ücret temel alınarak hesaplanan pek çok maaş ve sosyal yardımda da artış yaşandı. Bu kapsamda evde bakım maaşı da zamlandı.

EVDE BAKIM MAAŞI BAYRAM ÖNCESİ YATACAK MI, KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ ZAM OLACAK MI?

Evde bakım maaşı aylığı normal koşullar altında asgari ücrete yapılan zam oranı üzerinden her sene zamlanıyordu. Ancak bu sefer yapılan zammın ara zam olması ve farklı bir şekilde ek zam olarak hesaplara yansıtılması sonrasında evde bakım maaşı parası için artış olup olmayacağı merak konusu oldu.

Evde bakım parası Kurban Bayramı öncesi 9 Temmuz tarihi itibari ile hesaplara yatırılacak. Bu nedenle ödemelerin başlaması ile beraber maaşların zamı olup olmayacağı sorusu da o tarihte yanıt bulmuş olacak. Evde bakım maaşı parası en son Haziran ayında hak sahiplerinin hesaplarına 2 bin 354 TL olarak yatırılmıştı. Bu rakama da asgari ücrete olduğu gibi yüzde 30 oranında zam yansıtılması durumunda engelli maaşı 706,20 liralık artışla beraber 3 bin 60 liraya yükselmiş olacak. Söz konusu zam resmiyet kazandığında sitemizden duyurulacaktır.

Finans Haberleri