1440 TL Düzenli Verilecek! İşsizlik Maaşı, Sosyal Yardım, Belediye Para Desteği Değil Muhtaç Aylığı

Muhtaç aylığı ödemesi başvurusu yapan, başvuru şartları uyan ve onay alan vatandaşlara yeni yıl sürecinde 1440 TL aylık maaş ödenecek. Muhtaç aylığı düzenli ve sürekli ödenen yardım paralarındandır.

Muhtaç aylığı 2022 ödemeleri 1440 TL olarak hesaplara yatacak. Nakit ihtiyacı olan ekonomik olarak kurumun açıkladığı şartlara uyan vatandaşların başvuru yapabileceği muhtaç aylığı için yeni yıl başvuruları alınmaya başlandı. Online form doldurma ardından başvuru evraklarının teslim edilmesi ile alınabilecek olan muhtaç aylığı ödemeleri tek bir bölge ile sınırlı da değil. Türkiye geneli 81 şehirde geçerli olan muhtaç aylığı ödemelerinde aracı kurum VGM.

BU YIL BAŞVURU YAPANLARA, ESKİ KAYDI OLANLARA 1440 TL ÖDENECEK

Muhtaç aylığı ödemelerini alabilmek için vatandaşların başvurularını Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne bildirmeleri gerek. Ancak doğrudan kuruma gitmeden önce başvuru formu doldurulmalı. Vatandaşlar VGM'nin muhtaç aylığı bağlama sürecinde aradığı şartları sağlıyorsa, kurumun web sitesine erişim sağlayacaklar. Burada muhtaç aylığı başvuru formunu bulacaklar. Formun bulunmasının ardından doldurulması gerekiyor.

Form dolduran vatandaşlar daha sonra VGM İl Müdürlüklerine gidecekler. Yanlarında doldurmuş oldukları formun evrağı ile birlikte yine kurum tarafından form doldurulurken bildirilen belgeler de teslim edilecek. Evrak teslimi ile başvuru yapanlar adına VGM inceleme süreci başlatacak. İnceleme süreci sonunda başvuru yapan kişinin hak sahipliğine uygun tespit edilirse aylık düzenli maaş bağlanacak.

2022 yılı genelinde muhtaç aylığı onayı alanlara 1440 TL ödeme yapılacak.

Muhtaç aylığı ödemeleri SGK Bağkur gibi prim ödemesi yapan sosyal güvencesi olanlara ödenmez. Her ne şekilde olursa olsun aylık düzenli bir geliri olanlar da muhtaç aylığı alamazlar. VGM başvurualarda gayrimenkul yada farklı bir taşınmazı olan bu taşınmazdan gelir edenlerin durumlarını ayrı olarak inceliyor. Son özellik ise mahkemenin koruma altına aldığı kişiler için.

Finans Haberleri