Bakan Dönmez'den Canlı Yayında Elektrik ve Doğalgaz Faturasına Son Dakika İndirim Açıklaması!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez özel bir televizyon kanalının canlı yayınında elektrik ve doğalgaz faturası için önemli açıklamalarda bulundu. Faturalar düşecek mi, indirim var mı?

Yılbaşı gecesi başlayan elektrikte kademeli tarife ve elektrik, doğalgaz zammı sonrasında ne yazık ki faturalar rekor seviyelere ulaşmıştı. Pek çok kişi 2-3 katına ulaşan faturalar nedeni ile sosyal medya üzerinden tepki gösterirken yaşanan yoğun tepki nedeni ile yeni düzenlemeler yapılmıştı.

Ocak ve Şubat ayında havaların mevsim normallerinin üzerine çıkarak daha soğuk olması nedeni ile vatandaşın kullanım miktarının artması ile faturalar katlanırken ilk düzenleme ile aylık kota sınırı günlük 5 KW saatten 7 KW saate çıkartılmıştı. Elektrik ve doğalgaz faturası hakkında yeni açıklama Enerji Bakanı Fatih Dönmez yaptı.

ELEKTRİK FATURASINA YENİ İNDİRİM VAR MI?

Konu hakkında canlı yayında son dakika açıklamasında bulunan Bakan Dönmez Ocak ayınının konutlarda enerji tüketiminin en fazla olduğu ay olduğunu belirterek kış dolayısı ile yoğun bir enerji tüketimi olduğunu söyledi. Dönmez "Neredeyse 3'te 2'si 210 kwh'yi aşmamıştır.

O dönemde ticarethanelerle ilgili tek tarife uygulamasını başlatmıştık. Meskende yüzde 64, 65'ini kapsadığımızı söylemiştik. Ticarethanelerde yeni indirim tarifesi için çalışıyoruz. Burada da amacımız yüzde 65'ini indirimli tarife kapsamında karşılayacak bir çalışmadır. Ticarethanede de indirimli tarife olarak adlandıracağımız düşük tarifeli kademe olacak" diyerek Cemevlerinde de faturaların yarı yarıya düşeceğini dile getirdi.

Türkiye'de doğalgaz fiyatları için ortalama 100 M2 için 281 lira ödendiğini belirterek doğalgaz faturasının yüzde 75'ini devletin ödediğini söyleyerek Karadeniz gazının 2023 yılında evlere ulaşacağını söyledi.

Finans Haberleri