Brent Petrolde Savaş Alarmı! Tunç Şatıroğlu Yeni Akaryakıt Zammını Duyurdu

Rusya Ukrayna savaş gerilimi devam ederken Brent Petrol fiyatları yükselmeye devam ediyor. Ekonomist Tunç Şatıroğlu yükselen fiyatlar kapsamında yeni zamların gelebileceğini duyurdu.

Benzin ve motorin fiyatları gündemden düşmüyor. Ocak ve Şubat aylarında gelen zamlar ile litresi 15 TL bandının üzerine çıkan akaryakıt fiyatlarında yeni zamların gelebileceği uyarıları gelmeye devam ediyor. Brent petrol kaynaklı zamlara ilişkin son açıklama, Ekonomist Tunç Şatıroğlu'ndan geldi.

TUNÇ ŞATIROĞLU'NDAN AKARYAKITA ZAM AÇIKLAMASI

Rusya'nın Ukrayna'ya dair işgal planı iddiaları, sınırda gerginliğin artması ve ABD'den sürekli olarak saldırı tarihi açıklamaları ile Brent Petrol fiyatları yükselmeye devam ediyor. Güncel olarak 94 Dolar ile 95 Dolar arasında yer alan brent petrolde fiyat artışlarının yukarı yönlü devam etmesi sürücüler için yeni zam anlamına geliyor.

2021 yılının ikinci yarısında dolar bazlı gelen zamların ardından son olarak brent petrol kaynaklı gelen zamlar ile bir litre akaryakıt fiyatı 15 TL sınırını aştı.

Akaryakıtta yaşanan fiyat artışlarının ardından Ankara'da benzin litre fiyatları 15.30 TL, motorin litre fiyatları ise 15.56 TL bandında yer alıyor.

Sürücüleri zorlayan bu rakamlara ilişkin son gelişmeye dair bilgi ise Ekonomist Tunç Şatıroğlu'ndan geldi. Sosyal Medya hesabından bir paylaşımda bulunan Şatıroğlu önümüzdeki günlerce yeni zamların gelebileceğini ilan etti.

Kendisine ait Twitter hesabından bir paylaşımda bulunan Şatıroğlu hem brent petrol hem akaryakıt fiyatlarına dair "Brent petrol yükselişini sürdürüyor. Yakında enflasyonla mücadele kapsamında yeni akaryakıt zamları gelmesini bekliyorum." tahmini açıkladı.

Akaryakıt fiyatlarına son zam 9 Şubat tarihinde gelmiş ve benzin litre fiyatları 71 kuruş artmıştı.

Finans Haberleri