Dolar, Borsa Tüm Piyasalar Gözü Bu Kararda! Merkez Bankası PPK Faiz Toplantısı Hangi Gün?

Merkez Bankası 2021 Eylül PPK toplantısı ne zaman? TCMB faiz kararı ne zaman açıklanacak? Şahap Kavcıoğlu yüzde 19.00 politika faiz oranında indirime gidecek mi? İşte tüm soruların yanıtları.

Merkez Bankası 2021 Eylül PPK toplantısı faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Para piyasalarının gözü kulağı Merkez Bankası'nın Eylül ayı faiz kararına kitlenmiş durumda. Piyasalarda faiz indirimi beklentisi oluşmuşken kararın bu ay mı yoksa önümüzdeki toplantılarda alınacağı merak konusu.

MERKEZ BANKASI EYLL 2021 PPK FAİZ KARARI

Merkez Bankası'nın son faiz toplantısı ağustos ayı içinde oldu. 12 Ağustos tarihinde gerçekleştirilen toplantı sonrasında faiz oranları sabit tutulmuştu. Piyasalar adına 2021 yılının en kritik dönemine girdiğimiz bu günlerde en merak edilen soru faiz indirimi oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasının ardından faizlerin indirilmesi beklenirken enflasyon oranlarında yaşanan artış ve enflasyon oranlarının politika faiz oranlarının üzerine çıkması alınacak kararın ertelenmesine neden olabilir değerlendirmeleri geliyor.

Ekonomistlerin beklentileri ise faiz oranlarının 3. çeyrek sonunda yada yılın son 3 ayı içerisinde indirilebileceği yönünde.

Son açıklanan beklenti anketlerinde ve uzmanların değerlendirmelerinde, Merkez Bankası'nın faiz oranlarını yüzde 19.00 bandından ilk karar ile 100 baz indirim uygulabileceği belirtildi. Bunun dışında ise 2021 yılı sonunda faiz oranlarının yüzde 19.00 bandıdnan yüzde 16.50 seviyesine kadar indirilebileceği yapılan değerlendirmeler arasında yer alıyor.

TCMB 2021 yılı içerisinde faiz oranlarında hiç indirime gitmedi Nisan ayından itibaren ise faiz oranları yüzde 19.00 bandında sabit kaldı.

EYLÜL 2021 DÖNEMİ PPK TOPLANTISI NE ZAMAN?

Merak edilen soru ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın eylül ayı toplantısını ne zaman yapacağı. TCMB tarafından daha önceki dönemde ilan edilen takvim kapsamında eylül ayının 3. haftasının sonuna doğru karar açıklanacak.

Piyasaların merakla beklediği faiz kararını Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı kapsamında 23 Eylül tarihinde ilan edecek.

Finans Haberleri