Emekliler 3 yıl dolmadan maaş aldıkları bankayı değiştirebilir mi? İşte ödenecek tutar

Emekliler için maaş alınan bankanın değiştirilmesi mümkün. Daha yüksek promosyon ödemesi almak için bankasını değiştirmek isteyenlerin yapmaları gereken işlemler ve ödenecek ceza tutarı.

Emekliler için maaş müşterisi oldukları banka çok büyük önem taşıyor. Bankaların promosyon ödemelerinde rakamlar arttıkça bankasını değiştirmek isteyenler bu işlemleri nasıl yapacaklarını, ceza tutarını merak ediyorlar. Eski bankasını değiştirmesi durumunda emeklilerin ne kadar ödeme yapacaklarını, ceza tutarlarını ve başvuru detaylarını emlak365.com olarak aktarıyoruz.

EMEKLİLERİN MAAŞ ALDIKLARI BANKALARI DEĞİŞTİRMESİ

Emeklilerin maaş aldıkları bankayı değiştirmeleri çok basit bir işlemle mümkün. Ancak burada önemli nokta emeklilerin 3 yıllık taahhüt imzaladıkları banka yapmış oldukları sözleşme tutarı. Emekliler için bankalar imzaladıkları sözleşmelerde temek koşullar talep ederler. Bu koşullar 3 yıl için peşin promosyon ödeneceği bildirilir ve bu süre içerisinde bankanın değiştirilmemesi istenir.

Bankasını değiştirmek isteyenler ise maaş aldıkları süre için aldıkları promosyonu geri ödemezler. Maaş alınmayan süre için alınan promosyon geri ödenir.

Bir bankadan 3 yıl için peşin promosyon ödemesi alan bir emekli, 2 yıl boyunca bankadan maaş almış ise 500 TL'yi geri ödemez. Sadece ödeme almadığı son için geçerli olan 250 TL'lik kısmı bankaya öder. Burada banka ile emekli arasında imzalanan sözleşme detayları önemlidir.

BAŞKA BANKAYA GEÇMEK İSTEYENLER

Başka bir bankaya geçmek isteyen emekliler başvurularını geçmek istedikleri bankaya kimlikle yapacaklar. Bu işlemden önce maaş aldıkları bankaya gidecek olan emekliler iade yapmaları gerekiyorsa onu iadeyi yapacak ve maaşlarını bankadan çekecekler. Daha sonra ise maaş almak istedikleri bankaya giderek kimlikle başvuru yapacaklar.

2 SENE ÖNCE 750 TL'YDİ ŞİMDİ 4000 LİRAYA ULAŞTI

2 sene önce emekli promosyonları için bankalar 750 TL ödeme yaparken şimdi birçok özel banka bu rakamı katladılar. Son olarak Yapı Kredi Bankası yapmış olduğu açıklama ile ödemelerin 4000 liraya çıkardığını duyurdu.

Finans Haberleri