EPGİS'ten Son Dakika Motorine 2,60 Liralık Zam Açıklaması Geldi!

Akaryakıt fiyatlarında yaşanan rekor yükseliş tüm hızı ile devam ederken konu hakkında resmi açıklama EPGİS tarafından yapıldı.

Akaryakıt fiyatları büyük bir hızla yükselmeye devam ederken motorine gelecek zam haberi kamuoyu gündeminde büyük bir yankı uyandırmıştı. Zam haberi tek kalemde 2,60 liralık rekor bir artış yaşanacağı yönündeki bilgilendirme sonrasında kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı.

Zam haberinin ulusal çapta büyük bir yankı uyandırması üzerine konu hakkında resmi açıklama Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası resmi Twitter hesabı üzerinden yapıldı. 15 Mart 2022 tarihinden bu yana EPDK tarafından haklarında suç duyurusu yapılması nedeni ile EPGİS akaryakıt fiyatları hakkında açıklama yapmıyordu.

MOTORİNE ZAM VAR MI, MOTORİN FİYATLARINA ZAM BEKLENTİSİ DOĞRU MU?

Hatırlanacağı üzere EPGİS ile EPDK arasında zam haberleri açıklaması nedeni ile gerginlik yaşanmış, EPDK tarafından EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu. Bu nedenle EPGİS yaptığı açıklamasında yasal soruşturma sonuçlandırılana kadar akaryakıt fiyatları hakkında duyuru yapılmayacağı ilan edilmişti.

Ancak motorin fiyatlarına 2,60 liralık rekor zam yapılacağı haberinin duyurulması ve bu haberin büyük yankı uyandırması üzerine EPGİS açıklamada bulundu. EPGİS yaptığı açıklamasında "Zorunlu Bilgilendirme. Sosyal medyada ve bazı basın organlarında bugün motorine 2,60 TL/LT zam geleceği bilgisi yayılmaktadır. Bugün için herhangi bir ürüne zam beklentisi yoktur. Yarın için ise bugün piyasalarda oluşacak değerler belirleyici olacaktır.

Bugün için anılan bilgilere itibar edilmemesini ve ilgili kurumdan bu yönde yayın yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunmasını bekliyoruz" ifadelerine yer vererek zam yapılmayacağını duyurdu.

Finans Haberleri