Eylül 2021 Merkez Bankası Faiz Kararı Ne Zaman Açıklanacak, Faiz İndirimi Olacak Mı, Politika Faizi Yüzde Kaç Olacak?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu (PPK) Eylül 2021 toplantısı ne zaman yapılacak? Merkez Bankası Eylül ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Faiz indirimi yapılacak mı?

Türkiye ekonomisinde Merkez Bankası faiz kararı için bekleyişte son devreye girildi. Oldukça kritik bir anlam ifade edecek olan Eylül ayı Merkez Bankası faiz kararı için piyasalar adeta diken üstünde bekliyorlar. Peki merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu (PPK) toplantısı ne zaman yapılacak? Merkez Bankası faiz indirimi yapacak mı?

MERKEZ BANKASI PARA POLİTİKALARI KURULU (PPK) TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK?

Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu (PPK) toplantısının ne zaman yapılacağı belli oldu. Buna göre PPK toplantısı 23 Eylül 2021 Perşembe günü yapılacak. Toplantıya Merkezz Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlık edecek ve toplantıda Para Politikası Kurulu üyeleri katılacaklar. Bu toplantıdan Merkez Bankası Eylül ayı faiz kararı çıkacak.

MERKEZ BANKASI EYLÜL 2021 FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Merkez Bankası'nın Eylül ayı faiz kararının ne olacağı büyük bir merakla bekleniyor. Bu faiz kararının ne zaman açıklanacağı da bir başka merak konusu oluyor. Merkez Bankası Eylül 2021 faiz kararı 23 Eylül 2021 Perşembe günü belli olacak. Eylül ayı faiz kararı aynı gün saat 14:00'da Merkez Bankası tarafından kamuoyuna bildirilecek.

MERKEZ BANKASI FAİZ İNDİRİMİ YAPAR MI?

Merkez Bankası'nın faiz indirimi yapmasına dair bir beklenti oluşmuşsa da bu konuda net bir prensip kararı henüz verilmesi. Merkez Bankası uzun zamandır sıkı para politikasını uyguluyor. Bu sıkı para politikası piyasalardan destek alırken Merkez Bankası'nın bir politika değişimine gideceği bizzat Başkan Şahap Kavcıoğlu tarafından açıklandı.

Merkez Bankası'nda Şahap Kavcıoğlu yönetimi piyasasları teskin etmek için en baştan itibaren politika faizinin enflasyon rakamının üzerinde olacağını taahhüt etmişti. Politika faizi şu anda yüzde 19 olarak uygulanıyor. Yıllık enflasyon ise yüzde 19,25'e kadar çıktı. Piyasalar faiz artırımı beklerken Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu manşet enflasyonun değil çekirdek enflasyonun esas alınacağını söyleyerek faiz indirimlerine zemin hazırlamıştı.

Merkez Bankası'nın söylem değişikliğine gitmesi üzerine faiz indirimi beklentisi piyasalara iyice yerleşti. Ancak bu faiz indiriminin yılın son çeyreğine saklanacağı konusunda da görüşler hakim olmaya başladı.

Finans Haberleri