Faiz İndirimi İle Sıçrayan Dolar Kurunda Hesaplar Karıştı! TD Securities Dolar Kuru Tahminlerini Değiştirdi!

Merkez Bankası'nın sürpriz faiz indiriminin ardından Türkiye ekonomisinde tüm görünüm değişti. Uluslararası finans kuruluşu TD Securities tarafından dolar kuru için yeni tahminler açıklandı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından bugün Eylül ayı faiz kararı açıklandı. Bu karara göre sürpriz bir şekilde 100 baz puanlık faiz indirimi yapıldı. Bu faiz indirimi ile politika faizi yüzde 19'dan yüzde 18'e çekildi. Enflasyonun ise yüzde 19,25 olmasından dolayı negatif reel faiz daha da yükseldi.

DOLAR KURUNDAN FAİZ İNDİRİMİ SIÇRAYIŞI

Türkiye ekonomisini derinden sarsan sürpriz faiz indiriminin yansıması ise ilk günden olumsuz oldu. Faiz kararının açıklanmasının ardından dolar kuru 8,80 TL sınırına dayandı. Şu anda ise dolar kuru 8,75 TL'den işlem görmeye devam ediyor. Ancak yılın son çeyreğinde dolar kurunun nasıl kontrol edilebileceği konusunda büyük bri endişe yaşanmaya başlandı. Dolar borcu olan vatandaşlar yaşanan bu ekonomik gelişmelerden dolayı oldukça tedirgin oldular.

DOLAR KURU İÇİN YENİ TAHMİNLER!

Türkiye ekonomisinde sürpriz faiz indiriminin yuırt dışında da yansımaları meydana geldi. Kanada merkezli Uluslarası finans kuruluşu TD Securities tarafından yeni bir değerlendirme raporu yayınlandı. Bu raporda dolar kuru için yeni tahminler açıklandı. Dolar kuru ne kadar olacak? Dolar kuru yıl sonunda kaç TL olur? Dolar kuru 2022'nin ilk çeyreğinde kaç TL olacak?

TD Securities tarafından yayınlanan raporda son ekonomik gelişmelerden dolayı Türk lirasının beklenenden bir miktar daha fazla ve hızlı bir şekilde değer kaybı yaşayabileceğine dikkat çekildi. Merkez Bankası'nın faiz indiriminin dolar kuruna yansımaya devam edeceğinin beklendiği açıklanan TD Securities raporunda yeni değerlendirmelere yer verildi.

2021 DOLAR KURU TAHMİNLERİ

TD Securities dolar kuru tahminine göre 2021 yılı 3. çeyrek sonunda yani Eylül ayının donunda dolar kuru için 8,85 TL tahmininde bulunuldu. Yıl sonu dolar kuru beklentisi ise 9,15 TL olarak açıklandı. Bu da dolar kurundaki sistematik yükselişin devam edeceğini ortaya koydu. Dolar kuruna ilişkin TD Securities tarafından kapsamlı değerlendirmeler yatırımcılara duyuruldu.

2022 İLK ÇEYREK SONU DOLAR KURU KAÇ TL OLUR?

TD Securities ayrıca 2022 yhılının ilk çeyreğinin sonu için de dolar kuru tahminini açıkladı. Dolar kurunda şu anda sistematik bir şekilde 9 TL'ye doğru yükselişlerin devam ettiği bildirilirken 2022 yılı mart ayı sonunda dolar kurunun 9,75 TL olacağının tahmin efilfiği belirtildi.

Not: Bu haberde yer alana ekonomik değerlendirmeler yalnızca bilgilendirmek maksadıyla haberleştirilmiştir. Buraya bakarak yatırım kararı alınmamalıdır. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesinde bulunulmamıştır.

Finans Haberleri