Günün İlk Zam Haberi Geldi! Motorine Tarihi Zam Resmen Açıklandı, Yüzde 119 Artışla Rekor Kırıldı

Bir yandan Rusya ile Ukrayna savaşının etkisi ile yükselen brent petrol fiyatları, bir yandan da dolar kurundaki sert hareket ile akaryakıt fiyatları zam üzerine zam görmeye devam ediyor.

Sürücülerin kabus dolu günler yaşamasına neden olan akaryakıt fiyatları için yeni günün ilk zam haberi resmen duyuruldu. Ne yazık ki dün akaryakıt sektörü temsilcileri tarafından ilan edilen zam beklentisi gece yarısından itibaren pompaya yansımaya başlatıldı.

Rusya ile Ukrayna arasında patlak veren savaşın ardından alev alan brent petrol fiyatı nedeni ile akaryakıt fiyatlarında da zam yağmuru başlamıştı. Enerji krizi ile alev alan akaryakıt fiyatları iç piyasada dolar kurunda yaşanan sert yükselişin etkisi ile rekor üzerine rekor kırarken zam yağmuru ne yazık ki sürücülerin mağduriyet yaşamasına neden oluyor.

MOTORİNE DEV ZAM AÇIKLANDI: MOTORİN FİYATLARI NE KADAR ZAMLANDI, MOTORİN LİTRE SATIŞ FİYATI YILBAŞINDA KAÇ LİRAYDI, ŞİMDİ KAÇ TL OLDU?

Akaryakıt fiyatlarında yaşanan rekor yükseliş sonrasında ne yazık ki rakamlar büyük bir hızla 30 TL sınırına doğru ilerlemeyi sürdürdü. Brent petrol fiyatının yeniden 120 dolar sınırının üzerine çıkması ve dolar kurunun da adım adım 17 TL barajına doğru ilerlemesi ile akaryakıt fiyatlarına zam beklentisi oluşmuştu. Akaryakıt sektörü temsilcileri tarafından dün açıklanan zam beklentisi bugün resmen pompaya yansıtıldı.

Yapılan resmi açıklama ile bugünden itibaren geçerli olmak üzere motorine 1.95 liralık zam geldi. Zammın ardından Petrol Ofisi motorin fiyatı Ankara'da 27,93 liraya, İzmir'de 27,98 liraya ve İstanbul'da ise 27,88 liraya yükselmiş oldu. Benzine zam beklentisi de bulunurken şu anda benzinin pompa satış fiyatı 26,35 TL seviyesinde yer alıyor.

MOTORİN FİYATLARI NE KADAR ZAMLANDI, MOTORİN LİTRE SATIŞ FİYATI YILBAŞINDA KAÇ LİRAYDI, ŞİMDİ KAÇ TL OLDU?

Bugün yapılan son dakika zam açıklaması ile motorinin litre fiyatına 1.95 liralık dev bir zam yansıtılmış oldu. 1 Ocak 2022 tarihinde 12,76 liradan satılan motorinin litre fiyatı böylelikle son zamların ardından 27,89 liraya yükselmiş oldu. Yılbaşından bu yana motorine gelen zam oranı ise yüzde 119 olarak kayıtlara geçti. Akaryakıt fiyatları tüm dünya genelinde Rusya ile Ukrayna arasında başlayan savaş ve Avrupa ülkeleri tarafından Rus petrolüne ambargo kararı alınmasının ardından yükselişe geçmişti. Ancak Türkiye'de dolar kurunda yaşanan artışın etkisi ile zamlar daha ağır hissedilmeye devam ediyor.

Haber Kaynağı: Emlak365.com

Finans Haberleri