Henüz Emekli Olamayanlara Müjde! Toplu Para Alabilecekler

Emeklilik için henüz çeşitli nedenlerle prim şartını dolduramamış olan vatandaşlar için devlet harekete geçti. Emekli olamayanlara toplu para verilecek.

Emeklilik için farklı şartların bir arada yerine getirilmiş olması gerekiyor. Bununla birlikte bir kişinin emekli olabilmesi için emeklilik yılını tamamlamış olması, yaşını tamamlamış olması ve aynı zamanda prim şartlarını da yerine getirmiş olması gerekmektedir. Bir kişinin sorunsuz bir şekilde emekli olması için bu şartların tamamını bir arada yerine getirmiş olması gerekmektedir.

Günümüzde pek çok vatandaşın en büyük sorunu tüm şartları istenildiği gibi aynı zamanda yerine getirmemeleridir. Pek çok kişi yıl ve yaş şartını yerine getirmiş olmalarına rağmen emeklilik primi eksik yatırıldığı için emeklilik hakkı elde edemiyorlar. Bu durumda olan pek çok kişinin olduğu belirlendi.

EMEKLİ OLAMAYANLARA TOPLU PARA VERİLECEK

Primi tamamlayamadığı için emekli olamayan kişiler için bu süreçte bazı şartları sağlamaları gerekiyor. SSK ve Bağkur emeklilerinin hesaplarına toplu para alabilmeleri için öncelikli olarak sigortalı olarak bir yerde çalışmıyor olmaları gerekiyor. Aynı durum kendi işini yürütenler için de geçerli. Kişinin kendi işinde çalışmıyor olması gerekmektedir.

Emeklilik için gerekli olan şartlardan diğer kalanları sorunsuz bir şekilde tamamlamış olmaları gerekmektedir. Toplu para talebi sadece kişi tarafında değil, kişinin hayatını kaybetmesi halinde kanuni olan mirasçıları tarafından da sorunsuz olarak yapılabiliyor. Ancak öncesinde mirasçılarına ölüm aylığının bağlanmamış olması gerekiyor.

NE KADAR TOPLU PARA ÖDENECEK?

Toplu paranın miktarı değişiklik gösteriliyor. Her yıl katsayılar ile birlikte değerlendirilen paranın güncellendiği ifade ediliyor. Böylece ödenecek toplu para ile ilgili net bir rakam bulunmadığı ifade ediliyor.

Finans Haberleri