İlk Açıklaması Yüksek Faiz Oldu! Yeni Maliye Bakanlı Yemin Töreninde Mesajı Verdi

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine atanan Nureddin Nebati faiz konusunda yeni açıklamada bulundu. Bakan Nebati önceliğin yüksek faiz olmayacağını söyledi. İşte yeni bakanın ilk sözleri.

Hazine ve Maiye Bakanı Nureddin Nebati, TBMM Genel Kurulu'nda yemin ederek görevi devraldı.

Yemin töreni kapsamında Maliye Bakanlığı görevini bırakan Lütfü Elvan bir konuşma yaptı. Lütfü Elvan'ın konuşmasının ardından göreve getirilen Nureddin Nebati faiz oranlarına ilişkin konuştu.

MALİYE BAKANI NEBATİ'DEN FAİZ AÇIKLAMASI

Lütfü Elvan'ın konuşmasının hemen ardından söz alan yeni Hazine ve Maliye Bakanu Nureddin Nebati ekonomi hakkında konuştu. Gündemin temel gündem maddesi olan faiz oranları hakkında konuşan Bakan Nebati önceliğin yüksek faiz olmayacağını söyledi.

İşte Yeni Bakan Nebati'nin İlk Sözleri

"İnşallah herkes için hayırlara vesile olacak bir devir teslim yapıyoruz. Makamlar gelip geçicidir, önemli olan yaptığımız hizmetlerdir. Salgının en yoğun dönemini büyük bir başarıyla geride bıraktık. Proaktif ekonomi politikalarıyla sürece yön verdik. Cumhurbaşkanımızın yıllardır hayalini kurduğu ekonomik olarak tam bağımsız Türkiye vizyonuyla yeni bir yola girdik. Önceliğimiz yüksek faiz olmayacak."

Nureddin Nebati'nin konuşması öncesinde kısa bir konuşma da ise istifa ederek görevi bırakan Lütfü Elvan'dan geldi.

Lütfü Elvan bakanlık görevini yürüttüğü dönemde önemli adımların atıldığını söyledi Mali disiplinden vazgeçilmediğini ifade eden eski Hazine ve Maliye Bakanı Elvan "Görev süremizde çok önemli adımlar attık. Mali disiplinden asla vazgeçmedik. Borçlanma açısından başarılı bir yıl geçirdik. Yüksek büyüme performansına rağmen cari dengede önemli iyileşmeler sağladık." diye konuştu.

YEMİNİNİ ETTİ GÖREVİ DEVRALDI

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirilen Nureddin Nebati için TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç atanma tezkeresini okudu. Süreyya Sadi Bilgiç daha sonra Nureddin Nebati'yi yemin etmesi için kürsüye gönderdi. Yeni Bakan TBMM Genel Kurulu kürsüsünde yemin ederek görevi resmen devralmış oldu.

Finans Haberleri