İlk Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantısı Bugün Ne Zaman, Saat Kaçta Başlayacak?

Milyonlarca çalışanın ve ailesinin gözü kulağı bu toplantıda! Asgari ücretliler için 2022 asgari ücret zam oranı rakamının belirleneceği ilk toplantı bugün. Asgari ücret ilk toplantısı 2022!

Asgari ücretli çalışan ve maaşı asgari ücrete göre zamlanacak olan milyonlarca kişi bugün gerçekleştirilecek olan ilk asgari ücret toplantısı için nefeslerini tuttu, toplantı sonrası yapılacak olan ilk açıklamayı beklemeye başladı. Şimdiye kadar işçi, işveren ve hükümet tarafından hep zam açıklamalarında yuvarlak ifadeler kullanılırken gözler bugünkü toplantıdan sonra tarafların talep ettiği rakamları açıklayıp açıklamayacağı sorusunun yanıtına çevrildi.

Asgari ücret ne zaman açıklanacak sorusuna yanıt veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bu sefer uzlaşma ile rakamın çok daha erken açıklanacağı müjdesini vermişti. Normal koşullar altında asgari ücret tespit komisyonu ilk toplantısını Aralık ayının ikinci haftasında yapıyor, 3 toplantının ardından düzenlenen son basın toplantısı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından asgari ücret zam oranı ilan ediliyordu.

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2022?

Bu sene yükselen enflasyon rakamları ve döviz kuru nedeniyle vatandaş büyük bir geçim sıkıntısı yaşamaya başlarken gelen zamların ardından asgari ücrette zam pazarlığı da çok erken tarihlerde başlamıştı. Ekim ayından bu yana ülke gündemini meşgul eden asgari ücret zam oranı hakkında açıklama yapan Bakan Bilgin "Aralık sonuna kadar bekleme niyetinde değiliz, aralık başında başlarız, 1-2 hafta içinde bitiririz. Bu kez erken bitirme niyetindeyiz" diyerek 15 Aralık tarihini işaret etmişti.

ASGARİ ÜCRET 2022 SON DAKİKA: ASGARİ ÜCRET KAÇ TL OLACAK 2022?

Yapılan tüm açıklamaların ışığında asgari ücret için zam oranı olarak ortaya çıkan rakam yüzde 30 olarak ilan edildi. Asgari ücrete yüzde 30 zam gelmesi durumunda 2022 asgari ücret maaşı brüt 4 bin 650 TL net ise 3 bin 673 TL olarak ödenecek. Yani çalışanların eline 3 bin 673 liralık maaş geçecek. Yapılan zamlar beraber AGİ rakamları da zamlanmış olacak.

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU TOPLANTISI BUGÜN NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Milyonlarca asgari ücretlinin kaderini belirleyecek olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Reşat Moralı salonunda Bakan Bilgin'in ev sahipliğinde saat 14:00'te ilk toplantısını yapacak, İşçi Sendikaları, İşveren sendikaları ve hükümet ilk kez resmi olarak bir araya gelecek ve 2022 asgari ücret zam oranı hakkında ilk tur toplantısını gerçekleştirecek.

Finans Haberleri