Kabusları Gerçek Oluyor! Federasyon Başkanı 2. El Araçlarda Fiyatların Çakılacağını Müjdeledi Çip Üretim Krizi Bitiyor

İkinci el araç sektöründe ne kadar indirim olacağına ilişkin açıklama sektör içinden geldi. Dolar kurundan sonra fiyatların ne kadar ve ne zaman düşeceğine ilişkin ilk ağızdan fiyat ve süre verildi

İkinci el araçlar için fiyatların ne zaman düşeceğine ilişkin ilk ağızdan yetkili açıklama geldi. Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç yapmış olduğu konuşmasında hem araçların ne kadar düşeceğini hemde ne zaman düşeceğine ilişkin bilgi verdi.

İKİNCİ EL ARAÇLARDA FİYATLAR DEĞİŞİYOR

Vadeli mevduat düzenlemesi sonrasında dolar kurunda yaşanan indirimlerin tüm sektörlerde indirime neden olması bekleniyordu. Beklentilerin en yüksek olduğu sektörlerden birisi de ikinci el araç sektör olurken merak edilen soru indirimin ne zaman ve ne kadar olacağıydı. Dolar kuru bahenesi ile sıfır fiyatlarına yaklaşan ikinci el araçlarda doların düşmesi sonrası ise marka modele göre değişen ilk rakamlar belli oldu.

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç yapmış olduğu açıklamasında, dolar kurunda yaşanan düşmenin sektöre yansıyacağını söyledi. İkinci el araç fiyatlarının dolar kuru ile birlikte düşeceğini ifade eden Erkoç bu indirimler hemen yansımayacğaını söyledi.

Erkoç konuşmasında indirimlerin tutarına ve tarihine dair "İkinci el araç sektöründe de kurun düşmesinin yansımalarını göreceğiz, ikinci el araç fiyatları da geri gelecektir ama bunun piyasalara yansıması 1-2 gün içinde olmaz. Bu fiyat güncellemesi bir hafta, 10 günü bulabilir.Çünkü piyasaların kurdaki düşüşü kabul etmesi gerekiyor. 300 bin lira değerindeki bir araçta yaklaşık 25-30 bin lira gibi bir indirim yaşanabilir." ifadelerini kullandı. Aydın Erkoç konuşmasında ayrıca sektörde fiyat düzelmesinin ne zaman olacağını da açıkladı.

2022'DE FİYATLAR DÜZELECEK

İkinci el araç sektöründe fiyatların ne zaman ve nasıl şekilleneceğine ilişkin de bilgi veren Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç özellikle sıfır araç bulunamamasından dolayı ikinci el otomobillerde fiyatların arttığını söyledi. Bu sorunun 2022 yılında çözüleceğini ifade eden Aydın Erkoç 2022 ortalarında da çip krizinin sona ereceğini açıkladı.

FİYATLARDA TAM BİR GERİLEME OLACAK

İkinci el araba almak isteyenler için fiyatlarda tam gerileme olacağı müjdesi de veren Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, çip krinizin çözümü sıfır araçlara kolay ulaşım ile 2022 yılı ortalarında araç fiyatlarında tam bir gerileme olacağı tahmininde de bulundu.

Finans Haberleri