Merkez Bankası Faiz Kılıcını Çekti, 32 Günlük Vadeli Mevduat Faizleri Yükseldi! 180 Günde 100 Bin Liraya 9 Bin TL Faiz!

Yüksek enflasyon ve dolar kuru ile mücadele konusunda Merkez Bankası bir kere daha faiz kılıcını çekti, vadeli mevduat faizi oranları yükseldi. En yüksek faiz hangi bankada?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan faiz indirimi çağrılarına rağmen Ağustos ayını pas geçti ve politika faizini yüzde 19 seviyesinde sabit tuttu. Açıklanan kararın ardından dolar kuru ve altın fiyatları sert bir geri çekilme yaşarken gözler bankaların mevduat faiz oranlarına çevrildi.

Türk Lirasının değerini arttırmak için Merkez Bankası bir kere daha faiz kılıcını çekerken açıklanan Ağustos ayı faiz kararı sonrası gözler bankaların faiz oranlarına çevrildi. Özellikle de 32 günlük vadeli mevduat faizleri yakından takip edilirken negatif faiz tartışmaları da yeniden alevlendi. Enflasyon rakamlarında yaşanan yükseliş ile beraber vergi kesintileri sonrasında vatandaş enflasyondan zarar edecek.

EN YÜKSEK MEVDUAT FAİZİ HANGİ BANKADA, TÜRK LİRASI TL HESAPLAR İÇİN EN YÜKSEK FAİZ VEREN BANKA HANGİSİ?

Bankalar arasında mevduat faizi giderek kızışırken yaşanan yüksek rekabet vatandaşa yaradı. Normal vadeli mevduat faiz oranı rakamları yüzde 19,50 seviyesine kadar ulaşırken hoşgeldin faizi veren bankalar ile dijital mevduat hesabı faiz oranları gibi özel şartların arandığı kampanyalarda faiz yüzde 20 seviyesine ulaştı.

Fibabanka kiraz hesap faiz oranı yüzde 19,50 seviyesine ulaşırken Alternatif Bank Vov + hesap faiz oranı ise hoşgeldin faizi ile yüzde 20 seviyesine ulaştı. Yine ING Bank turuncu hesap müşterilerine yüz yüze bankacılık uygulaması üzerinden hesap açmaları durumunda yüzde 20 faiz oranı vereceğini açıkladı.

100 BİN LİRANIN AYLIK FAİZ GETİRİSİ NE KADAR, 32 GÜNLÜK MEVDUAT FAİZ GETİRİSİ HESAPLAMA KAÇ TL?

Mevduat faiz oranlarında yaşanan yükseliş ile beraber 100 bin liranın 32 günlük faiz getirisi de yükseldi. 100.000 TL aylık faiz getirisi hesaplama işleminde yüzde 19,50 faiz oranı üzerinden aylık faiz getirisi bin 624 lira olarak hesaplanıyor.

100 BİN LİRANIN 180 GÜNLÜK FAİZ GETİRİSİ HESAPLAMA! 100 BİN LİRA NE KADAR KAÇ TL FAİZ GETİRİR?

Ekonomistler Eylül ya da Ekim ayı gibi Merkez Bankası tarafından faiz indirimi yapılabileceğini belirterek bankada parası olan kişilere paralarını olası bir faiz indiriminden olumsuz etkilenmemeleri adına uzun vadeli yatırmalarını tavsiye ediyorlar.

100 bin liranın 180 günlük faiz getirisi 9 bin 369 TL olarak açıklanırken elde edilecek yüksek rakam elinde nakit para birikimi olan kişileri de TL mevduat hesabı açmaya yönlendiriyor.

Finans Haberleri