Merkez Bankası Kasım 2021 PPK Toplantısı! Faiz Kararı Ne Zaman, Saat Kaçta Açıklanacak?

Merkez Bankası kasım ayı PPK toplantısı ne zaman? TCMB faiz kararı saat kaçta açıklanacak? Faiz kararı indirim mi artırım mı olacak? Faiz kararı öncesi dolar kuru nasıl bir seyir izleyecek?

Para piyasaları faiz kararını merakla bekliyorlar. Borsa, dolar kuru, altın piyasası, krediler ve bankalar Merkez Bankası'nın ilan edeceği kararın ne olacağı, ne zaman açıklanacağı araştırılıyor. Faiz kararına ilişkin son gelişmeleri haberimizde tüm yönleriyle ele aldık.

MERKEZ BANKASI KASIM 2021 FAİZ İNDİRİMİ/ARTIRIMI KARARI

Merkez Bankası'nın tüm piyasalar tarafından merakla beklenen Para Politikaları Kurulu (PPK) toplantısı 18 Kasım Perşembe günü gerçekleştirilecek.

Toplantıya Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlık edecek. PPK toplantısı sabah saatlerinde 10.00'da başlayacak. Toplantının tamamlanmasının ardından ise Merkez Bankası kararı saat 14.00 sularında ilan edilecek.

Merkez Bankası faiz kararı 18 Kasım Perşembe günü saat 14.00'da TCMB'nin resmi web sitesinde duyurulacak.

MERKEZ BANKASI FAİZ İNDİRECEK Mİ?

Merkez Bankası Kasım 2021 PPK toplantısı faiz beklentisine göre uzmanlar üçe ayrılmış durumda.

Bazı isimler Merkez Bankası'nın ekim ayında almış olduğu beklenmeyen faiz indirimine benzer bir karar alarak 100 baz puanlık bir indirim yapabileceğini söylediler. Bazı değerlendirmelerde TCMB'nin faizlere dokunmayacağı ve sabit bıraklacağını öngördü. En düşük beklenti ise faiz artırımı konusunda oldu. Piyasalar Merkez Bankası'ndan faiz artırımı beklemiyorlar.

SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Merkez Bankası PPK toplantısı öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan faiz kararına ilişkin açıklamalarda bulundu. Faizlerin düşmesi konusunda kendi görüşlerini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Faiz sebeptir, enflasyon neticedir. Bunu farklı yere çevirme gayretine girenlere diyorum ki boşuna uğraşmayın. Biz faiz belasını bu milletin sırtından kaldıracağız. Biz faize kesinlikle milletimizi ezdiremeyiz. Bunun başka çıkışı olamaz. Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusur bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam. Bu görevde olduğum sürece faizle mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim ve enflasyonla mücadelemi de sürdüreceğim." ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Merkez Bankası'nın faiz kararına ilişkin ise Merkez Bankası'nın bağımsız olduğunu vurgulayarak alınacak kararı beraber göreceğiz dedi.

Finans Haberleri