Milyonlarca Memur ve Emekli Bekliyordu! TÜİK Açıkladı, TÜFE TEFE Enflasyon Farkı Maaş Zammı 2022 Kesinleşti

Emekli ve memur maaş zammı için TÜİK beklenen kritik veriyi açıkladı. Mart ayı enflasyonu rakamları ile ilk 3 aylık enflasyon farkı zammı kesinleşti. Memur ve emekliye Temmuz'da ne kadar zam gelecek?

Enflasyon rakamlarında yaşanan yükseliş tüm hızı ile devam ederken vatandaşların geçim derdi de ağırlaşıyor. Başta gıda ürünleri olmak üzere pek çok ürüne adeta zam yağmuru yaşanırken emekli ve memurların maaş zamları da ne yazık ki enflasyon karşısında erimeye devam ediyor.

Asgari ücret maaşına ara ek zam tartışmaları devam ederken gözler memur ve emekli maaşlarına Temmuz ayında yapılacak olan zamma çevrilmişti. Memura Temmuz zammı için TÜİK beklenen kritik veriyi açıkladı. TÜİK TEFE TÜFE Mart 2022 enflasyonu rakamı ile beraber enflasyon farkı zammı hesaplama için beklenen 3. rakamda kesinleşmiş oldu.

TÜİK TEFE TÜFE MART 2022 ENFLASYONU YÜZDE KAÇ ÇIKTI?

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK belirlenen sepet ürünler üzerinden enflasyonu aylık olarak ayın tamamlanmasının ardından takip eden bir sonraki ay içerisinde ilan etmektedir. TÜİK Mart ayı enflasyonu bu nedenle Nisan ayında ilan edilirken pek çok kişi bu rakamı Nisan enflasyonu olarak takip ederken aslında açıklanan rakam Mart ayının enflasyon rakamıdır. Açıklanan rakama göre Mart ayında aylık enflasyon yüzde 5,46 ve yıllık enflasyon ise yüzde 61,14 olarak gerçekleşti.

AYLARA GÖRE ENFLAYSON TABLOSU RAKAMLARI! 2022 İLK 3 AYLIK ENFLASYON TOPLAMI YÜZDE KAÇ OLDU?

TÜİK bugüne kadar Ocak, Şubat ve Mart ayı enflasyonu olmak üzere toplamda 3 aylık enflasyon rakamı ilan etti. TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre Ocak ayı aylık enflasyon rakamı yüzde 11,10 olarak gerçekleşti.

Ocak ayında yaşanan büyük yükseliş ile yıla son derece sert bir giriş yapan enflasyon rakamı Şubat ayında nispeten geri çekildi ve yüzde 4,81 olarak gerçekleşti.

Mart ayında yaşanan yükseliş yine yönünü yukarı çevirdi ve akaryakıt ürünlerine gelen yüksek zamların etkisi ile aylık TÜFE rakamı yüzde 5,46 olarak ilan edildi.

ENFLASYON FARKI ZAMMI HESAPLAMA! EMEKLİ VE MEMURA ENFLASYON FARKI NE KADAR VERİLECEK TEMMUZ 2022?

TÜİK tarafından açıklanan ilk 3 aylık enflasyon toplamı yüzde 21,37 olarak gerçekleşti. Hatırlanacağı üzere hükümet ile memur ve emekli sendikaları arasında yapılan görüşmede zam oranı yüzde 7,50 olarak belirlenmiş, enflasyonun bu oranın üzerinde çıkması durumunda ise enflasyon farkı zammı ödeneceği ilan edilmişti. 3 aylık enflasyon rakamı ile Mart ayı sonu itibari ile emekli ve memura enflasyon zammı oranı yüzde 13,87 olarak gerçekleşti.

Haber Kaynağı: Emlak365.com

Finans Haberleri