ÖTV ile Fiyatları Düşmüştü! Bir Hamlede Ziraat Bankası'ndan

ÖTV düzenlemesi sonrası B segmenti araçlarda fiyatlar düşmeye başladı. Bu dönemde uzun vadeli kredi kullanmak isteyenler için ise Ziraat Bankası taşıt kredisi imkanı sunduğunu duyurdu.

ÖTV düzenlemesi sonrasında ham fiyatı 114 bin TL ile 170 bin TL arasında olan araçların fiyatlarında çok ciddi tutarlarda indirimler oldu. Genel olarak indirimler yüzde 3 ile yüzde 17 arasında olurken bazı modellerde 60.000 TL'ye ulaşan fiyat düşmeleri oldu.

ARABA ALACAKLAR İÇİN TAŞIT KREDİSİ

ÖTV sonrası araba almak için umutlanan vatandaşlar ise kredi olanakları araştırmaya başladılar. Bankaların sunduğu yüzde 0 faizli kredilerden çok düşük vade olanakları nedeniyle yararlanamayanlar bankaların kapısını çaldılar.

Türkiye'nin her noktasında banka şubesi bulunan Ziraat Bankası ilk tercih edilen bankalardan biri. Peki Ziraat Bankası Ağustos ayı sonuna doğru müşterilerine yüzde kaç faizle kredi oranı sunuyor? Bankanın kredi kullanım şartları neler? En uzun vade süreci kaç ay? İşte tüm detaylar;

ÖTV DÜZENLEMESİNE GİREN ARAÇLARA ZİRAAT'EN KREDİ

Ziraat Bankası ÖTV düzenlemesi kapsamında fiyatı düşen araçlar için kredi 48 ay vadeli kredi sağlıyor.

Vade süreci hesaplamasında aracın değeri ön planda tutulur. Değeri 120.000 TL'den ucuz olan araçlar için 60 ay vadeli kredi veren Ziraat Bankası değeri 120.000 TL ile 300.000 TL arasında olan araçlara 48 ay vadeli kredi veriyor. ÖTV düzenlemesine giren araçların çoğu 129.000 TL ile 295.000 TL arasında yer alıyor. Bu kapsamda Ziraat Bankası'nın sağladığı kredi olanağı ile 48 ay vadeli taşıt kredisi kullanımı mümkün oluyor.

ZİRAAT BANKASI'NIN GÜNCEL KREDİ ÖZELLİKLERİ

Ziraat Bankası müşterilerinin araç alımlarına çok uzun vadeli ve yüksek limitli paketlerle aracılık ediyor. Kredi kullanarak araç alacaklar 120.000 TL'nin altında ki araçlar için alınacak otomobilin fiyatının yüzde 70'i oranında kredi limiti sağlanır. Ancak araç 120.000 TL ile 300.000 TL arasındaysa sağlanan kredi limiti yüzde 50 oranında olur.

* 200.000 TL değerinde ki sıfır araç için Ziraat Bankası 100.000 TL kredi limiti sağlar. Ödemeler ise 48 ay vade ile yapılır. Bankanın kredi faiz oranı aylık yüzde 1.59 bandında bulunuyor.

100.000 TL için Ödeme Planı

İkinci El Araç Alacaklar için

İkinci el araç alacaklar için sağlanan kredi paketi özellikleri aynı şekilde uygulanır. Ancak ikinci el araba alımlarında Ziraat Bankası taşıt kredisi en fazla 5 yaşına kadar olan araçlar için geçerlidir.

Finans Haberleri