Patronlardan ilk rakam geldi! Asgari ücret zammı kaç TL olacak?

Asgari ücrete Temmuz ayında zam yapılmasına dair karar alınırken bu zammın tutarının ne kadar olacağına dair tartışmalar başladı. İşçilerden ve işverenlerden asgari ücret zammına dair ilk rakamlar geldi.

Asgari ücrete Temmuz ayında ara zam yapılması kararlaştırıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni döneminin ilk icraatlarından birisi de asgari ücret zammı olacak. Yüksek enflasyondan dolayı asgari ücret açlık sınırının altında kalırken işverenler de asgari ücrete çalışacak personel bulamamaktan şikayet ediyorlar. Asgari ücrete kaç TL’lik zammın yapılması gerektiği konusunda iş dünyasından bazı açıklamalar geldi. Patronlar asgari ücret zammı için önerilerini açıklarken buna karşılık işçilerden de bir rakam ortaya atıldı.

İŞ DÜNYASINDAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMALARI!

İş dünyasından asgari ücret zammı açıklaması yapanlar arasında Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar bulunuyor. Ender Yorgancılar bu tartışmaları erken bulurken önce yeni kabinenin oluşturulmasını ve ardından da Haziran ayının enflasyon rakamlarının belli olmasının beklenmesini istedi.

YÜZDE 25 – 35 ARASI ZAM BEKLENTİSİ

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Ramazan kaya ise bir açıklamada bulunarak, “İş dünyasının da gündemine Temmuz ayında yapılacak asgari ücret zammı var. Bu zam oranının yüzde 25 ile yüzde 35 arasında bir rakam olacağı düşünlüyor. Bu da 10.500 TL ile 11.500 TL arasında bir rakama karşılık geliyor.” dedi.

DEVLET DESTEKLERSE 12.000 TL OLUR!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Hizmetler Meclisi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bozdağ ise, “Şu anda 8.500 TL’ye çalışacak eleman bulmakta zorluk yaşanıyor. Yeni asgari ücretin 10.000 TL olması durumunda bunu karşılayabiliriz. Ancak işverene eğer devlet tarafından destek sağlanırsa bu rakam 12.000 TL’ye kadar çıkabilir. Maliyetler çok yüksek ve işveren de desteklenmelidir.” açıklamasını yaptı.

İŞÇİLER 16.000 TL İSTEDİLER

Asgari ücret zammı konusunda işçileri temsilen DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu da bir açıklamada bulunup, “Haziran ayının enflasyon rakamları henüz belli olmadı. Ancak açlık ve yoksulluk sınırı verilerine bakarak bir değerlendirme yapabiliriz. Bu durumda da asgari ücretin en az 16.000 TL’ye yükseltilmesi gerekiyor. Asgari ücretlinin alım gücü korunursa sürekli aynı konuları konuşmayız.” dedi.

Finans Haberleri