SON DAKİKA: ENAG Nisan 2022Enflasyon Raporunu Açıkladı! Nisan'da Enflasyon Yüzde Kaç Çıktı?

Milyonların beklediği rakamı TÜİK'den önce ENAG açıkladı. ENAG Nisan ayı enflasyon raporu ile aylık TÜFE ve yıllık TÜFE rakamları şok etkisi yaratırken piyasaları salladı, gözler TÜİK'e çevrildi.

TÜİK tarafından dakikalar sonra açıklanacak olan enflasyon rakamları öncesinden ENAG enflasyon rakamlarını açıkladı. Daha önce açıkladığı rakamlar ile TÜİK arasındaki büyük fark nedeni ile gündem yaratan ENAG açıkladığı Nisan ayı enflasyon rakamları ile akılları baştan aldı.

ENAG tarafından açıklanan Nisan 2022 enflasyon raporu ile yıllık TÜFE oranı 3 rakama ulaşırken aylık TÜFE rakamı da cepleri yaktı. ENAG tarafından açıklanan enflasyon rakamı sonrasında gözler TÜİK tarafından saat 10:00'da açıklanacak olan enflasyon raporuna çevrildi. İki kurum arasındaki rakamlar arasındaki farkın bu sefer ne kadar olacağı piyasalar ve kamuoyu tarafından yakından takip edilecek.

ENAG NİSAN AYI ENFLASYONU RAKAMLARI 2022 AÇIKLANDI!

Enflasyon Araştırma Grubu ENAG tarafından hesaplanan Nisan ayı enflasyonu rakamları ilan edildi. ENAG internet sitesi ve resmi sosyal medya hesapları üzerinden yayımlanan rapor kapsamında Nisan ayı enflasyonu ENAGrup Tüketici Fiyat Fiyat Endeksi (E-TÜFE) Nisan ayında %8.68 olarak ilan edilirken E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı ise 6.86 olarak gerçekleşti.

Yani açıklanan rapora göre Türkiye'de aylık enflasyon ENAG tarafından yüzde 8,68 olarak ilan edilirken yıllık enflasyon ise yüzde 156,86 olarak gerçekleşti. Bu rakamlar sonrasında gözler TÜİK tarafından açıklanacak olan enflasyon rakamlarına çevrildi. TÜİK tarafından ilan edilecek rakamlar ile ENAG tarafından ilan edilen rakamlar arasındaki farkın ne kadar olacağı merak konusu oldu.

EKONOMİSTLERİN NİSAN AYI ENFLASYON BEKLENTİSİ TAHMİNİ YÜZDE KAÇ OLARAK AÇIKLANMIŞTI?

Bloomberg HT tarafından açıklanan ekonomistlerin Nisan ayı enflasyon tahmini beklentisi aylık TÜFE oranı için yüzde 6,2 olarak ilan edilirken yıllık TÜFE beklentisi ise yüzde 68,3 olarak ilan edilmişti.

Haber Kaynağı: Emlak365.com

Finans Haberleri