Sosyal yardımlarda 10.000 TL kararı! Vatandaşlık maaşı ve ek nakit destekler geliyor!

Türkiye’de ihtiyaç sahibi vatandaşların Aile Bakanlığı üzerinden desteklenmesine devam edilirken yeni uygulamalara geçilmesi için de hazırlıklar devam ediyor. Bu kapsamda sosyal yardımlarda 10.000 TL kararı verildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi vatandaşlara sosyal yardım imkanı sağlamaya devam ediyor. Bu vatandaşların durumlarına göre yararlanabildikleri toplam 50’ye yakın sosyal yardım programı bulunuyor. Bu şekilde her ay milyonlarca kişiye Aile Bakanlığı milyarlarca lira nakit destek dağıtıyor. Bu faaliyetler sürdürülürken sosyal yardımları bir adım öteye taşımak için Aile Bakanlığı’nın çalışmalara başladığı kaydedildi.

10.000 TL KARARI!

Aile Bakanlığı’nın sosyal yardımlarında sistem değişikliğine gidiliyor. Buna göre hane başı gelir kriteri uygulaması yapılacak. Tüm hanelerin gelirlerinin en az 10.000 TL olması sağlanacak. Eğer bir haneye ayda 10.000 TL’nin altında gelir giriyorsa Aile Bakanlığı bu farkı kapatacak. Ek ödemelerle bu hanelerin gelirlerinin 10.000 TL olması sağlanacak. Vatandaşlık maaşı adı verilen bu uygulamanın Aile Bakanlığı’na çok fazla yük olmaması için ise bu yardım sağlanacak hanelere dair ek uygulamalar yapılacak.

Hükümetin öncelikli hedeflerinden birisi olan her ailede en az bir çalışan olmasına dair plan İŞKUR ile devreye sokulacak. Böyle bir imkan sağlanması durumunda Aile Bakanlığı’ndan sosyal yardım alacakların sayısında azalma meydana gelebilecek. İhtiyaç sahipliğini azaltacak bu durum için işe alımlarda öncelik bu kişilere verilecek. Böylece sosyal yardımlara muhtaç olan vatandaşların sayısında azalma kaydedilerek ülke genelinde refah seviyesi yükseltilecek.

TEMMUZ AYINDA BAŞLAYACAK!

Aile Bakanlığı’nın 10.000 TL kriterli vatandaşlık maaşı uygulaması Temmuz ayında başlatılacak. Temmuz ayından itibaren Aile Bakanlığı tüm ülkede hanelerin kazançlarını ve ihtiyaç sahipliğini baştan tespit edecek. 10.000 TL’nin altında kazancı olan hanelere ay içinde ek ödemeler sağlanacak. Çalışmaya uygun vatandaşlara Aile Bakanlığı iş bulmada da yardımcı olacak. Öncelikli olarak bu kişileri işe alacak olan işverenlere de devlet tarafından prim desteği verilecek.

Öte yandan Aile Bakanlığı tarafından kurulan Aile ve Gençlik Bankası da önemli çalışmalara imza atmaya hazırlanıyor. Yeni evlilikleri teşvik etmek amacıyla bu banka üzerinden gençlere 150 Bin TL faizsiz kredi verilecek. Ayrıca aile kurumunu güçlendirmek, aile birliğini kuvvetlendirmek ve maddi sorunlar nedeniyle boşanmaların önüne geçmek için ek destekler sağlanacağı bildirildi.

Finans Haberleri