Süt Konseyi Başkanı'ndan İndirim Açıklaması! Dolar 12 TL iken Anlaştık!

Süt Konseyi Başkanı Harun Çallı, katıldığı televizyon programında süt ve süt ürünlerindeki indirim konusunda değerlendirme yaptı.

Ulusal Süt Konseyi Başkanı Harun Çallı, katıldığı televizyon programında süt ve süt ürünlerinde fiyat artışını değerlendirdi. Son bir ayda süt ve süt ürünlerinde yaşanan fiyat artışı, döviz kurunun eski seyrine gelmesine rağmen değişmedi. Marketlerde birkaç hafta önce 6-7 liraya satılan sütlerin fiyatı 13-15 lira aralığına çıkarken, 40 lira olan peynir de birden 70 liraya yükseldi. Ulusal Süt Konseyi Başkanı Harun Çallı, süt fiyatlarında indirim beklentisine ilişkin açıklamada bulundu.

Fiyatlarda İndirim Mümkün Değil

Çallı, vatandaşın beklentiye girdiği indirim konusunda kesin konuştu. Fiyatlarda indirim yapılmasının yakın süreçte mümkün olmadığını dile getiren Çallı, üreticiler ile dolar 12 lira iken anlaşma yaptıklarını bu nedenle fiyatları indiremeyeceklerini belirtti.

Dolar 12 Lirayken Anlaştık!

Süt ve süt ürünleriyle ilgili açıklamalarına devam eden Çallı, 29 Kasım'da süt fiyatlarına ilişkin bir toplantı gerçekleştirdiklerini ve bu toplantı sırasında dolar kurunun 12 TL olduğunu belirtti. Çallı, üreticiler ile dolar 12 TL iken anlaşma yaptıkları için şu an herhangi bir indirim almalarının söz konusu olmadığını söyledi.

Çallı, üretici ile yem / süt paritesi 1.20 seviyesindeyken çiğ süt tavsiye fiyatını açıkladıklarını, bu seviyenin önceden 1.30 seviyesinde olduğunu aktararak ülke ekonomisi için üreticilerin de destek verdiğini bildirdi.

Çallı'nın açıklamalarından sonra daha uzun bir süre daha süt ve süt ürünlerinde indirim yapılmayacağı anlaşıldı. Vatandaşlar süt, peynir, yoğurt gibi ürünleri bir süre daha pahalı satın almaya devam edecek.

Finans Haberleri