Tüm Dünyadan Gizlenen Büyük Sır Açığa Çıkıyor! Dev Servetin Sahibi, Bitcoin'in Yaratıcısı Satoshi Nakamoto Kimdir?

Kripto para piyasasında oldukça heyecan yaratan bir gelişme meydana geldi. Bitcoin'in geliştiricisi Satoshi Nakamoto'nun kim olduğunun ortaya çıkacağı iddia edildi.

Kripto para piyasaları finans dünyasına Bitcoin'in geliştirilmesi ile girmişti. Ancak Bitcoin'in kim tarafından geliştirildiği uzun yıllardır büyük bir gizem olarak ortada duruyor. Bitcoin'in geliştiricisinin Satoshi Nakamoto olduğu biliniyor. Ancak böyle bir kişinin varlığı uzun yıllardır ortaya çıkmadı. Üstelik Satoshi Nakamoto'nun üzerine kayıtlı olan 1 milyon Bitcoin bulunuyor. Bunun bugünkü karşılığı ise 64 Milyar Dolar olduğu bildirildi.

BİTCOİN'DEKİ SIRLARI AÇIĞA ÇIKARACAK DAVA!

ABD'nin Florida eyaletinde bir süredir bir miras davası yürütülüyor. Bu dava özel bir niteliği itibariyle tüm dünyanın merak ettiği bir konuma geldi. Bir süre önce vefat eden bir kişinin ailesi ile onun eski ortağı arasında bu dava görülüyor. Ölümden dolayı sona eren ortaklıktan dolayı ortak olan varlıkların ne şekilde dağılımının yapılacağı mahkemenin konusu oldu. Ancak bu davatı ilgi çekici yapan ise Bitcoin ile bağlantısı olduğu bildirildi.

Davayı açan ailenin iddiasına göre ölen kişi eski ortağı ile bir araya gelerek Bitcoin'i geliştirdiler. Bu işlem de bir takma isim olan Satoshi Nakamoto adıyla yapıldı. Ailenin mahkemeye sunduğu talebe göre Satoshi Nakamoto karakterinin yarısı ölen kişiye ait. Bundan dolayı da aile Satoshi Nakamoto üzerine kayıtlı olan 1 milton Bitcoin'in yarısının kendilerine verilmesini istiyor. Bugünkü karşılığı ile 32 Milyar Dolar eden bu Bitcoin'lerin akıbeti tüm dünyanın merakla beklediği sırrın ifşa olması anlamına da geliyor.

SATOSHİ NAKAMOTO KİMDİR?

Günümüzde finans dünyasının en büyük sırlarından birisi şüphesiz Satoshi Nakamoto'nun kim olduğudur. Ancak bugüne kadar bu ismin kim olduğu net bir cevaba kavuşmadı. Satoshi Nakamoto'nun tek bir kişi de olduğu iddia edildi, bir grup olduğu da söylendi. İşin en ilginç yanı ise bu kişi üzerine kayıtlı olan 1 Milyon Bitcoin yıllardır hareketsiz bir şekilde duruyor. Alış veya satış yapılmayan bu Bitcoinlerin kim veya kimler tarafından saklandığı, bununla ne amaçlandığı bilinmiyor.

Şimdi tüm dünta Florida'da görülen davanın sonucunu büyük bir merakla bekliyor. Davaya konu olan ve bir süre önce ölen kişinin David Kleiman olduğu biliniyor. Bu kişinin çocukları Londra yaşayan 51 yaşındaki Avusturyalı yazılımcı Craig Wright'ten şikayetçiler. Bu iddialar doğruysa Bitcoin'in yaratıcısı olan iki kişi bulunuyor. Bu kişiler de David Kleiman ile Craig Wright. Dolayısıyla Satoshi Nakamoto da bu iki kişiden başkası değil.

Finans Haberleri