Türkler Mars'a Akın Ediyor! Metaverse Arsalar Kapış Kapış Satılıyor!

Metaverse arsa satışları çılgınlık düzeyine ulaştı. Dünyanın dört bir yanındaki arsalar metaverse evreninde satılırken şimdi de Mars'ta arsa satışları başladı. Türkler ise ön sıralarda yer aldılar...

Tüm dünyada metaverse çılgınlığı hız kesmeden devam ediyor. İnsanlar bu dijital evrende arsa yatırımı yapabilmek için kıyasıya rekabet içerisine giriyorlar. Dünyanın dört bir yanındaki arsalar için başlayan rekabet şimdilerde ise Mars'a kadar uzandı. USMVerse isimli oyun tabanlı Metaverse platformu tarafından Mars simule edildi ve arsa satışları yapılmaya başlandı. Türk kullanıcıların yoğun talep gösterdiği Mars'Taki arsaları kapmak için rekabet zirveye çıktı.

MARS'TA AESA SATIŞLARI BAŞLADI!

Mars'ta Metaverse evreninde başlayan arsa satışlarına dair değerlendirme yapan Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Anabilim Dalı Başkanı Doç Dr. Ali Murat Kırık, "USMVerse isimli platform Mars'ı simule edip burada arsa satışları yapmaya başladı. Mars'ta hayatın olduğu esprisi üzerine bir proje kurulmuş. Sanal ortam daha da ütopik bir şekilde tasvir eidliyor. Tıpkı ABD gibi gelecekte eyaletle ayrılacak olan bu sanal evrende toplam 1 milyon parsel bulunuyor. USMVerse'nin bir kısmı direkt olarak proje sahibi yatırımcılara ait olacak. Yüzde 40'lık kısım ise evrende geçerli olan kripto para Radio Caca Token karşılığında kullanıcılara satılacak. Diğer dijital evrenlere göre burada fiyatların daha yüksek olduğunu görüyoruz." dedi.

FİYATLAR 11 BİN TL İLE 400 BİN TL ARASINDA DEĞİŞİYOR

Mars'ta satılan arsaların fiyatlarına dair de bilgi veren Ali Murat Kırık, "Mars'ta satılan arsaların fiyatları kripto paranın değişimine göre ortalama 11 Bin TL ile 400 Bin TL arasında. Bu proje 9 aylık sürede 3 Milyar dolar seviyesine ulaştı. Türk yatırımcıların ise bu evrende diğer ülkelere göre ağırlığı bulunuyor. Projenin geleceğine dair bir değerlendirme yapmak için çok erken diyebiliriz. Ancak bu evrenden dolayı Türkiye'de Radio Caca kripto para birimine talep artacak yorumunu yapabiliriz." ifadelerini kullandı.

MARS'TAN ARSA ALMAK MANTIKLI MI?

Mars'tan arsa almanın doğru olup olmayacağını da değerlendiren Ali Murat Kırık, "NFT'lere ve kripto paralara olan ilgi sürekli artıyor. Ancak bunu dayanak olarak görüp metaverse platformlarına çok büyük yatırımlar yapmak için ben çok erken olduğunu düşünüyorum. Henüz bu platformların hukuki düzeni oluşturulmamış ve bu durum ileride mağduriyetlere neden olabilir." şeklinde konuştu.

Finans Haberleri