Vakıfbank'tan doların ipini çekecek hamle geldi TL mevduat hesabı açana aylık 4.684 TL para yatırılacak

Bankaların 32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranları büyük bir hızla yükselmeye devam ederken kamu bankaları da atağa geçti. Dolar kurunda yaşanan yükselişin önünü kesmek için Vakıfbank Arı hesabı hoş geldin faizi için ödenecek rakamı arttırdı.

Dolar kuru bir kere daha 18,60 TL'nin üzerine doğru hareketlenirken kamu bankaları TL hesaplardan dolara geçişi kesmek ve dolarizasyon hareketini önlemek için mevduat faiz oranlarını arttırdı. Merkez Bankası tarafından yapılan politika faiz oranı indirimi hamlesine rağmen dolar kurunda yaşanan yükseliş nedeniyle kamu bankaları bir kere daha faiz silahını çekti. 

Vakıfbank arı hesabı için yaptığı güncellemesi ile faiz oranında rekor seviyeye çıkarken sunulan kampanyanın detayları da açıklandı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası politika faiz oranı Ekim ayında yapılan son toplantı ile 150 baz puan düşürülerek yüzde 10,50 seviyesine çekilirken mevduat faiz oranlarında yaşanan artış ise dolar kurunda yaşanan yukarı yönlü hareketliliğe bağlandı. 

DOLAR KURU YÜKSELDİ MEVDUAT FAİZ ORANLARINA FAİZ AYARI GELDİ! VAKIFBANK ARI HESABI FAİZ ORANI YÜZDE KAÇ OLDU?

Merkez Bankası tarafından tekrar faiz indirimi yapılmaya başlanması ile beraber önce dolar kuru uzun süre sıkışıp kaldığı 15 bandını kırmış sonrasında ise hızlı bir şekilde 16, 17 ve 18 TL bantları aşılmıştı. Ekim ayı toplantısı ile tüm beklentilerin üzerine çıkarak 150 baz puan faiz indirimi yapılması ile beraber dolar kuru 18,60 TL bandını da aşarken doların 19 TL seviyesine doğru yönelmesi ile mevduat faizlerinde yükseliş yaşandı. 

Vakıfbank arı hesabı sahibi olan kişilere yapılacak olan mevduat faizi oranı TL hesaplar için 22,50 olarak ilan edildi. Yaşanan yükseliş son derece dikkat çekerken bu orandan yararlanmak isteyen kişilerin ilk defa Arı hesabı açtırmaları şartı bulunuyor. Tanışma faizi ya da bilinen bir diğer ismi ile Hoş Geldin faizi alan kişiler 60 gün boyunca bu orandan yararlanabilecekler. 

VAKIFBANK MEVDUAT GETİRİSİ HESAPLAMA! 250 BİN LİRANIN 32 GÜNLÜK FAİZ GETİRİSİ KAÇ TL?

Bankanın sunduğu hoş geldin faiz oranından yararlanan kişiler 32 günlük hesap açmaları durumunda 250 bin liradan 4 bin 931 TL getiri elde edecekler. Vakıfbank Arı Hesabı açan kişilerin mevduat getirisi 250.000 TL'lik mevduat hesabı için bu şekilde hesaplanırken şu anda en yüksek faiz veren banka ise yüzde 27 oranı ile Akbank olarak ilk sırada yer aldı. Akbank üzerinden hesap açtıranların getirisi ise 5 bin 622 TL olarak gerçekleşecek. 

Finans Haberleri