Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank'ta Dayanamadı! İhtiyaç Kredisi Faizleri Yükseldi

İhtiyaç kredisi aylık faiz oranları çok yükseldi. En uygun kredi veren Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası müşterilerine sundukları kredi paketlerinde faiz artırımına gittiler.

İhtiyaç kredisi aylık faiz oranları Ocak ayının ilk günlerinde yükseldi. Kamu bankaları son dönemde uygulanan yüksek faiz politikasına karşı dayanamadı. İhtiyaç kredisi kullanmak isteyen müşterilerine sundukları faiz oranlarını güncelleyen bankalar pazartesi gününden itibaren uygulanacak olan yeni oranları ilan ettiler. İşte Ocak ayı için ilan edilen aylık faiz oranları.

İHTİYAÇ KREDİSİ FAİZ ORANLARI YÜKSELDİ

Vakıfbank müşterilerine sunduğu ihtiyaç kredisinde faiz oranlarını yüzde 1.55 olarak uyguluyordu. Bankanın resmi sitesinden ilan edilen yeni dönem faiz oranlarında ise bankanın kredi faiz oranının yüzde 1.91 olarak güncellendiği duyuruldu. Bu karar ile müşteriler Vakıfbank üzerinden 50.000 TL'ye kadar olan ihtiyaç kredilerini 36 ay vade, 125.000 TL'ye kadar olan yüksek limitli ihtiyaç kredisi 24 ay vade 1.91 aylık faiz oranıyla kullanılabilecek.

İhtiyaç kredisini Halkbank bünyesinden kullanacak olan müşteriler için farklı kredi paketleri sunuyor. Herkes için geçerli olan hızlı kredi paketinde Halkbank müşterilerine aylık yüzde 1.71 faizle ihtiyaç kredisi sağlıyor. Kamu çalışanlarına ve özel sektörde personellerine duyurulan ihtiyaç kredisi faiz oranları ise yüzde 1.69 olarak ilan edildi. Halkbank'tan maaş alanlar için yüzde 1.69 olarak uygulanan ihtiyaç kredisi emeklilere ise yüzde 1.55 faiz oranıyla sağlanıyor.

Bir diğer kamu bankası olan Ziraat Bankası tüm müşterileri için geçerli ihtiyaç kredisi paketinde yüzde 1.83 faiz oranıyla ihtiyaç kredisi sağlayacağını ilan etti. Bankanın maaş müşterilerine, emekli müşterilerine sunduğu ihtiyaç kredisi faiz oranları ise yüzde 1.69 olarak uygulanıyor. Ziraat Bankası tüketici ürün kredisi ile ihtiyaçlarını giderecek olanlara ise yüzde 1.71 faizle kredi veriliyor.

İhtiyaç kredisi kullanımlarında 3 bankada müşterilerine 3 ay ödeme erteleme, esnek ödeme seçenekleri ve müşterilerin talepleri doğrultusunda oluşturulacak ödeme planları sunuyor.

Finans Haberleri