1-7 Eylül İŞKUR TYP İşçi Alım İlanları! Güvenlik, Şoför, Çevre Temizliği

TYP iş ilanları yayımlanmaya başladı. Çok sayıda şehirde farklı kadrolarda personel alımları için duyurular gelirken iş arayanlar başvurularını önümüzdeki birkaç gün içinde yapacaklar.

TYP kapsamında yayımlanan çok sayıda iş ilanı için başvurular 1 Eylül ile 7 Eylül tarihleri arasında alınacak. TYP ilanlarına başvuru yapacak olan vatandaşlar için öncelikle açık kadroları ve daha sonra ise başvuruların nereye nasıl yapılacağını aktarıyoruz.

TYP İŞ İLANLARI EYLÜL 2021

Eyulül 2021 döneminde çok sayıda kamu kurumu TYP kapsamında personel alımı için ilana çıktılar. Personel alımlarının çok büyük kısmı 9 aylık süreç için olurken bazı ilanlar 6 aylık oldu. TYP ile kamuda çalışmak isteyenler için en fazla yayımlanan açık kadro MEB çevre düzenlemesi, MEB bakım onarım ve temizlik oldu. Bunun dışında yer alan açık uygulama alanları ise şöyle sıralandı.

"Çevre temizliği, Kamusal altyapının yenilenmesi, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda çevre düzenlemesi, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda bakım onarım ve temizlik işleri yapılması, Restorasyon, tarihi ve kültürel mirasın korunması, Ağaçlandırma, Park düzenlemeleri, Vadi ve dere ıslahı, Erozyon engelleme çalışmaları"

Yukarıda yer alan kadroların dışında ayrıca son dönemlerde farklı iller için Güvenlik ve Şoför kadroları için ilanlar yayımlandı.

KENDİ ŞEHRİNİZ İÇİN BAŞVURU YAPABİLECEKSİNİZ?

TYP kapsamında yayımlanan personel alım ilanlarına başvurular şehre göre yapılacak. Yani vatandaşlar kendi şehirlerinde yer alan ilanlar için başvuruda bulunabilecekler. Bu kapsamda personel alım ilanı aramalarını bu şekilde gerçekleştirecekler.

Kendi şehri için TYP ilanı olup olmadığını öğrenmek isteyenler için sorgulama ekranı yukarıdaki gibi olacak. İŞKUR'un web sitesinden TYP iş ilanı arama sayfasına erişim sağlayacak olan vatandaşlar daha sonra sadece şehir seçerek arama yapacaklar.

BAŞVURULARINIZI İŞKUR MÜDÜRLÜKLERİNDE DE YAPABİLİRSİNİZ

Kendi şehri için iş ilanı bulan adaylar başvurularını İŞKUR İl veya İlçe Müdürlüklerinden yapabilirler. Kuruma giderek imlik kartı ile başvuru yapmak yeterli olacak. TYP ilanlarına başvuru yapmak isteyen adayların öncelikle İŞKUR'a kayıtlı işsiz olması gerek. Bunun dışında talep edilen şartlar genel koşullardan oluşuyor. "Kuruma kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Emekli ve malul aylığı almıyor olmak, Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç), Çalışma sonucu elde edilen hane gelirinin net asgari ücretin 1,5 katını aşmaması" TYP ile işe girenler asgari ücret alırlar.

Gündem Haberleri