73 İlde 311 Belediye E Devlet Üzerinden Tek Tıkla Hizmet Vermeye Başladı!

Vatandaşın hayatını kolaylaştırmak için her geçen gün yaygınlaşan e-devlet portalına bugün itibari ile 73 ilden 311 belediye daha entegre edildi.

Vatandaşın hayatını kolaylaştırmak için her geçen gün yaygınlaşan e-devlet portalına bugün itibari ile 73 ilden 311 belediye daha entegre edildi.

Konu hakkında açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay e-devlet üzerinden hizmet veren belediye sayısının arttırıldığı müjdesini verdi.



Akıllı Şehirler Yaygınlaşacak!



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara'da düzenlenen Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Meclis Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.



Oktay akıllı şehir uygulamasını yaygınlaştıracaklarını söyleyerek "Bu doğrultuda, belediyelerin yaptığı hizmetin kapsamı ve çeşitliliği de giderek artış göstermektedir. Artık belediyeler yalnızca yol, su, yeşil alanlar, kanalizasyon, çöp ve temizlik konularıyla ilgilenen yapılar değildir; akıllı şehir teknolojilerinin kullanılması ve sosyokültürel projelerin uygulanması sorumluluğunu da üstlenmektedir.



Akıllı şehirleri, sizlerin de bildiği gibi bilgi ve iletişim teknolojilerinin üst düzeyde kullanıldığı şehirler olarak nitelendirebiliriz. Yeni teknolojilerin belediyeler tarafından şehirlerde yaygınlaştırılması, kamu hizmetlerinin yerelde daha verimli ve etkin uygulanmasını sağlamaktadır. Dijital dünyanın gereksinimleri doğrultusunda yerel yönetimlerin yeniden yapılandırılması, kaçınılmaz bir ihtiyaç haline gelmiştir" dedi.



311 Belediye E-Devlet Üzerinden Hizmet Verecek



e Devlet entegrasyon sistemi hakkında da açıklamada bulunan Oktay sisteme 311 belediyenin daha entegre edildiğini söyleyerek "Bu çerçevede başlattığımız, belediyelerimizin sunduğu hizmetlerin e-devlet'e entegrasyon süreci başarıyla ilerlemektedir. Bugün, 'Dijital Türkiye Platformu' üzerinden 73 ilimizde bulunan 311 belediyemizin hizmetlerine tek tıkla ulaşmak mümkün hale gelmiştir.



Çevrimiçi yerel hizmetlerin yaygınlaştırılarak hizmet sunum hızının artırılması konusunda tüm belediye başkanlarımızı bir kez daha daha duyarlı ve yenilikçi olmaya davet ediyorum. Her birinizin vizyoner yerel yöneticilerimiz olarak, geleceği öngörüp vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına uzun vadeli çözümler geliştireceğinize inancım tamdır" diyerek vatandaşın işini kolaylaştırmaya devam edeceklerini dile getirdi.



Emlak365.com


Gündem Haberleri