8 Temmuz Cuma Resmi Tatil mi, Yarım Gün mü? Arefe Günü Banka, Noter, Kargo, Postaneler Açık mı?

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala 8 Temmuz Cuma arefe günü tatil mi, bankalar, noterler, kargo şubeleri açık mı merak ediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında bayram tatilinin 9 güne çıkarıldığını duyurdu. 9-10-11-12 Temmuz 2022 tarihlerinden sonra 13-14 Temmuz da idari izin sayılacak ve bayram tatili 15 Temmuz ve hafta sonu da dahil olmak üzere 9 gün olacak. Bayrama sayılı günler kala 8 Temmuz 2022 cuma arefe günü tatil olup olmadığı, banka, PTT, kargo şubeleri, noterlerin açık olup olmadığı merak ediliyor.

8 TEMMUZ 2022 CUMA GÜNÜ RESMİ TATİL Mİ?

8 Temmuz Cuma günü Kurban Bayramı arefesi. Her sene Kurban Bayramı tatili, 4 gün bayram yarım gün de arefe günü olmak üzere 4.5 gün oluyor. Bu nedenle 8 Temmuz Cuma günü de yarım gün tatil olacak. Resmi tatillerde bankalar, noterler, PTT şubeleri hizmet vermiyor. Arefe günü de yarım gün olduğu için banka, PTT, noterler yarım gün hizmet verecek.

2022 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

8 Temmuz Cuma günü Kurban Bayramı arefesi. Kamu kurumlarında çalışanlar arefe günü yarım gün mesai yapacak. Bayramın birinci günü 9 Temmuz 2022 Cumartesi ve son günü de 12 Temmuz 2022 Salı gününe denk geliyor.

BAYRAM TATİLİ 9 GÜNE ÇIKARILDI

Normalde 4,5 gün olacak olan Kurban Bayramı tatiline ilişkin Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan açıklama geldi. Bu sene bayram tatili 8 Temmuz Cuma günü yarım gün olacak şekilde başlayacak ve 17 Temmuz Pazar günü de dahil olmak üzere 9 gün olacak.

Gündem Haberleri