ABD'nin Talebi İle Avusturya'da Tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz Kimdir, Nerelidir, Kaç Yaşındadır, Ne İş Yapar, Neden Tutuklandı?

Türkiye'de son dönemlerin en çok konuşulan isimleri arasında yer alan Sezgin baran Korkmaz, ABD'nin talebi ile Avusturya'da tutuklandı. Peki Sezgin Baran Korkmaz kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir? Sezgin Baran Korkmaz neden tutuklandı? Sezgin Baran Korkmaz ne iş yapar?

Türkiye'de son günlerde en çok konuşulan isimlerden birisi olan Sezgin Baran Korkmaz hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Sezgin Baran Korkmaz, Avusturya'da ABD'nin talebi ile tutuklandı. Gündeme bomba gibi düşen bu gelişmenin ardından herkes Sezgin Baran Korkmaz hakkında araştırma yapmaya başladı.

Sezgin Baran Korkmaz son günlerde gazeteci Veyis Ateş ile aralarındaki 10 Milyon Euro iddiasına ilişkin gündeme gelmişti. Bu iddia hakkında Veyis Ateş ile yaptığı telefon görüşmesi kaydını bazı gazetecilerle paylaşan Sezgin Baran Korkmaz, kendisinin hukuki sorunlarını aşması için Veyis Ateş'in 10 Milyon Euro para istediğini iddia etmişti. Bu iddianın ardından Veyis Ateş'in Habertürk'teki işine son verilirken Sezgin Baran Korkmaz'ın bu iddiaya dair açıklamaları gündemde yer almaya devam etti.

SEZGİN BARAN KORKMAZ NEDEN TUTUKLANDI?

Sezgin Baran Korkmaz, Türkiye'de yaşadığı hukuki sorunlardan dolayı bir süre önce yurt dışına kaçmıştı. Tutuklanacağı endişesi ile yurt dışına giden Sezgin Baran Korkmaz ikamet ettiği Avusturya'da tutuklandı. Tutuklama işleminin Türkiye ile alakalı olmadığı bildirildi. ABD'nin talebi ile gerçekleştirilen tutuklamanın kara para aklama iddiasından kaynaklandığı belirtildi. İddialara göre Sezgin Baran Korkmaz, ABD'de bazı iş adamları ile beraber Türkiye'de kurduğu çok sayıda şirket üzerinden kara para aklama suçunu işledi. Bu iddiayla tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz'ın Avusturya'dan ABD'ye götürülüp orada yargılanması bekleniyor.

SEZGİN BARAN KORKMAZ KİMDİR?

Sezgin Baran Korkmaz 1977 yılında Kars'ın Digor ilçesinde dünyaya gelmiştir. Girişimci ve iş insanı olarak tanınmaktadır. Türkiye'de SBK Holding çatısı altında çok sayıda sektörde yine çok sayıda şirketi vardır. Sahibi olduğu şirketlerin bazıları Mega Varlık Yönetim AŞ, Biofarma İlaç Sanayi, Unico Sigorta, Münir Şahin İlaç Sanayi, Ecem İlaç Pazarlama, Vaniköy Sigorta, Boğaziçi Cam Sanayi, Nail Yatırım, Bukombin Bilişim'dir. Sezgin Baran Korkmaz'ın Türkiye'deki tüm mal varlığına mahkeme tarafından el konulmuştur. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kara para aklama suçlamasıyla aranmaktadır.

Gündem Haberleri