AFAD ve Kandilli'den Muğla'da şiddetli deprem duyurusu!

AFAD ve Kandilli tarafından şiddetli bir deprem duyurusu yapıldı. Muğla ve çevre illerde hissedilen bir deprem meydana geldi. Son dakika açıklamaları ise ardı ardına yayınlandı.

AFAD Deprem Dairesi ile Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından son dakika deprem duyurusu yapıldı. Yapılan bilgilendirmeye göre Muğla Seydikemer açıklarında Akdeniz'de bir deprem gerçekleşti. Depreme dair teknik bilgiler açıklandı. 

ŞİDDETLİ DEPREM!

HEM AFAD hem de Kandilli tarafından deprem duyurusu yapıldı. AFAD'ın verdiği bilgilere göre deprem Muğla Seydikemer'de Akdeniz açıklarında gerçekleşti. Depremin merkez üssünün Seydikemer'e uzaklığının 80 km olduğu belirtildi. AFAD bu depremin derinliğini 41 km olarak açıklarken şiddetini de 5.4 olarak duyurdu. 

Kandilli Rasathanesi ise aynı depremi Akdeniz açıkları olarak ilan ederken şiddetini de 5.7 şeklinde ilan etti. Deprem derinliğinin ise 30 km olduğu ilan edildi.

Deprem başta Muğla olmak üzere çevre illerden de şiddetli bir şekilde hissedildi. Vatandaşlar büyük bir panik içerisinde kalırken yapılan açıklamalara göre deprem neticesinde herhangi bir can ve mal kaybı gerçekleşmedi.

ERKEN UYARI SİSTEMİ ÇALIŞTI!

Öte yandan AFAD'ın erken uyarı sisteminin depremi gerçekleşmeden yaklaşık 10 saniye önce vatandaşların cep telefonlarına bildirim şeklinde ilettiği belirlendi. Depremin gerçekleştiği bölgede bulunan vatandaşların cep telefonlarına bir bildirim giderek deprem erkenden haber verildi. 

UZMANLARDAN DEPREM UYARISI

Bölgede son dönemlerde çok önemli depremler meydana gelmesi vatandaşların endişelerini arttırmaya başlarken deprem uzmanları konuya dair yeni bilgilendirmeler yaptılar. Akdeniz'de enerji birikmesinin açığa çıkması sonucu gerçekleşen bu depremlerin yüksek sarsıntıya neden olabileceği ama deniz içerisinde meydana gelmesinden dolayı yıkıcı etkisinin zayıf olabileceği tespitini yapan uzmanlar vatandaşların tedbiri elden bırakmamak koşuluyla panik yapmalarına gerek olmadığını söylediler. 

Gündem Haberleri