AK Partili Akbaşoğlu Öğrenci Affı İçin Çalışmaların Başladığını Duyurdu, Tarih Verdi

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, lisans ve yüksek lisans öğrencileri için öğrenci affı çalışmalarının başladığını söyleyerek yasalaştırılacağı tarihi de açıkladı.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, TBMM'de partisi adına konuştu. Eğitim hakkı sonlanan üniversite öğrencilerine yönelik af çalışmalarına değinen Akbaşoğlu, öğrenci affı için çalışmaların başladığı müjdesini verdi. Öğrenci affının yasalaşması için de öngörülen tarihi açıkladı. Öğrenci affına ilişkin açıklamasında: "Üniversite öğrencileri için af çalışması başlattık. Lisans ve doktora öğrencilerini de kapsıyor. Temmuz ayından önce teklife dönüşecek” dedi.

ÖĞRENCİLİĞİ PASİF DURUMA DÜŞEN ÖĞRENCİ SAYISI

2022 yılının başında Meclis'te bir soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2017 ile 2021 yılları arasında öğrenciliği pasif duruma düşen öğrenci sayısının 1 milyon 330 bin 760 olduğunu açıklamıştı. Öğrenci affı çıkması durumunda da 1 milyon 174 bin 260 kişinin aftan yararlanacağı belirtilmişti. AK Parti'nin iktidar olduğu dönemlerde 2005, 2008, 2011, 2012 ve 2018 yıllarında da öğrenci affı çıkarılmıştı.

Muhammet Emin Akbaşoğlu'nun duyurduğu öğrenci affının 2022-2023 eğitim öğretim yılının güz dönemine yetiştirilmesi bekleniyor. CNN Türk'ün haberine göre çalışmaların tamamlanmasının ardından farklı sebeplerden ötürü okullarından ayrılmak durumunda kalan öğrenciler yeniden eğitim öğretim hayatına devam edebilecek. Öğrenci affının kapsamının ne olacağı şimdilik bilinmiyor. Çalışmalar ilerledikçe affın kapsamının da netlik kazanması ve açıklanması bekleniyor. Öğrenci affının hem lisans hem de yüksek lisans ile doktora öğrencilerini etkilemesi bekleniyor.

SON AF 2018 YILINDA ÇIKARILMIŞTI

En son öğrenci affı 2018 yılında çıkarılmıştı ve oldukça da geniş kapsamlı bir aftı. Çalışmaları yapılan öğrenci affının da 2018 yılındakine benzer şekilde kapsamlı bir af olması bekleniyor. Çalışmaların haziran ayında tamamlanması ve en geç temmuz ayında da yasalaşması bekleniyor.

Emlak365.com

Gündem Haberleri