AVM Ciro Endeksi Açıklandı! Metrekare Başı Cirolar ve Toplam Ziyaretçi Sayısı Azalıyor!

2019 yıl sonu rakamlarına göre alışveriş merkezlerinde hem metrekare başı ciro miktarı hemde toplam ziyaretçi sayısı azaldı.

2019 yıl sonu rakamlarına göre alışveriş merkezlerinde hem metrekare başı ciro miktarı hemde toplam ziyaretçi sayısı azaldı. Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM Perakende Ciro Endeksi raporu haberimizde...

Para Analiz Dergisi açıklanan AVM ciro endeksi raporunu değerlendirdi. Enflasyon rakamları ile yapılan değerlendirmede son derece çarpıcı analizlere yer verildi.



2019 YIL SONU RAKAMLARI İLE ALIŞVERİŞ MERKEZLERİNDEN SON DURUM NE?



Konu hakkında yayımlanan Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM Perakende Ciro Endeksi ile 2019 yıl sonunda dördüncü çeyrekte yüzde 17 artış yaşandığı duyurulmşutu.



Yaşanan artış ile beraber AVM ciro endeksi 296 puan seviyesine ulaşırken Türkiye geneli metrekare verimlilği rakamı da Aralık 2019 itibari ile 1.428 lira olarak belirlenmişti.



Yayımlanan analizde ise 'Ayrıca, karlılık hesaplanırken metrekare başı ciro çok daha önemli. Alişveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği websitesinde Kasım metrekare başı ciroyu buluyoruz: AVM’lerde kiralanabilir alan metrekare başına düşen cirolar kasım 2019’da İstanbul’da 1.637 TL, Anadolu’da 1.148 TL olarak gerçekleşirken Türkiye geneli metrekare verimliliği ise 1.343 TL olarak kaydedildi.



Şimdi Aralık rakamlarına dönelim: AVM’lerde kiralanabilir alan metrekare başına düşen cirolar aralık 2019’da İstanbul’da bin 829 TL, Anadolu’da bin 160 TL olarak gerçekleşirken Türkiye geneli metrekare verimliliği ise Aralık 2019’da bin 428 TL oldu" ifadeleri ile düşüş olduğu iddia edildi.



Emlak365.com


Gündem Haberleri