Bakan Koca Hatay'da şebeke suyu hakkında açıklamalarda bulundu!

Daha önce de sık sık gündeme gelen Hatay şebeke suyu hakkında merak edilenlerin artmasının ardından bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konu hakkında yeni açıklamalarda bulundu.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketinin ardından depremden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay'da içme suyu sıkıntısının çekildiği konusu hakkında açıklamalar gelmişti. Konu hakkında sosyal medyada da iddiaların sık sık yer almasının ardından Sağlık Bakanlığı tarafından da bilgi kirliliği olmaması adına açıklamalara yer verildi. Bugün de yeniden Hatay'da açıklamalar yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, içme suyu ve daha pek çok konu hakkında detaylı bilgilere yer verdi. 

TEDBİRLİ OLUNMALIDIR! 

Hatay'da şebeke suyu ve salgın hastalık konusunda uyarılarını yineleyen Bakan Koca, "Hatay'da şebeke suyunun içme suyu olarak kullanılmasının riskli olduğunu bir kez daha vurgulamak isterim. Bu analizlerin sebebi durum normalmiş gibi görünse de artçı depremlerin şebeke suyunu riskli hale getirmesidir. Şebeke suyu sadece temizlik gibi genel amaçlar gibi kullanılabilir." dedi ve açıklamalarına şu şekilde devam etti. "Bu gibi afetlerden sonra toplumlar ve devletler salgın riskine karşı tedbirli olmalıdır. Alınan tedbirlerle biz başarılı şekilde yürütüyoruz. On binlerce insan içinde sayılı ishal gibi vakalar enfeksiyon farkı olmayan durumlardır. Salgın oluşturabilecek bilimsel bir veri söz konusu değil." 

DEPREM BÖLGELERİNDE SON DURUM! 

Konuya ilişkin yapılan açıklamalara göre içme suyu konusunda vatandaşlar üzerinde tehlikelerin devam etmesi nedeni ile kullanıma kapalı olunması gerektiği bildirildi. Bunun yanı sıra gündeme gelen hastaneler ve deprem bölgelerindeki son durum hakkında, "Deprem hepimiz için uyarıcı oldu. Hepimizin elinde acil işler var, ülke genelinde harekete geçmiş durumdayız. İstanbul'da 2 üniversite hastanemizle ilgili de şu bilgileri paylaşmak isterim. Çapa'nın mevcut yerleşkesindeki inşaatlar hızla bitirilecek. Hasdal kampüsü faaliyete geçirilecek. Beylikdüzü ile Eyüp Devlet Hastanesi Çapa'nın kullanımına açılacak. Samatya ile Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi kullanıma açılacak." ifadelerine yer verdi. 

Hatay'da bir süredir devam etmekte olan bu tartışmalı konuya da noktayı koymuş oldu. 

Gündem Haberleri