Bilim Kurulu Tarafından Önerilen Tarih Sızdırıldı: Tam Kapanma İçin Sokağa Çıkma Yasağı 23 Nisan 2021 Tarihinde Mi Başlayacak?

Koronavirüs vaka sayısı için yaşanan yükselişi düşürmek, vaka sayılarını turizm sezonu başlamadan önce yeniden normal rakamlara çekmek amacı ile tam kapanma kararı geleceği iddia ediliyordu. Son kabine toplantısı ile kısmi kapanma sürecine geçen Türkiye'nin Ramazan bayramında sokağa çıkma yasağı uygulaması ile tam kapanma uygulamasına geçeceği iddia edilmişti. Bilim Kurulu tarafından hükümete önerilen tam kapanma tarih aralığı basına sızdırıldı. 23 Nisan 2021 Cuma günü sokağa çıkma yasağı olaca

Türkiye koronavirüs salgını ile mücadele konusunda zorlu bir dönemden geçerken kısmi kapanma dönemi sonrasında tam kapanma beklentileri de artan vaka sayısına paralel olarak artıyor. Dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan aşılama takvimi açıklaması ile 55 yaş ve üzerinde aşılamaya geçiş yapılması umut yaratırken vaka sayısında halen istenilen rakamlara düşüş sağlanamadı.

Türkiye'nin en büyük gelir kalemleri arasında yer alan turizm gelirlerini korumak, turizm sektörünün 2021 yılını kurtarmak için acil önlem çağrıları gelmeye devam ederken Rusya tarafından Türkiye'ye başlatılan uçuş yasağı durumun vahametini bir kere daha gözler önüne serdi.

BİLİM KURULU TARAFINDAN ÖNERİLDİĞİ İDDİA EDİLEN TARİH SIZDIRILDI!

Oda TV tarafından yapılan habere göre koronavirüs salgını nedeni ile vaka sayılarında istenilen seviyelere halen düşüş sağlanamaması nedeni ile tam kapanma bir kere daha masaya taşındı. Bilim Kurulu tarafından yapılan son toplantıda tam kapanma önerisi bir kere daha gündeme alınırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan bir önceki açıklamada vaka sayısında istenilen düşüş yaşanmadığı takdirde daha sıkı tedbirlerin alınacağı dile getirilmişti.

13 Nisan 2021 tarihinde başlatılan kısmi kapanma kararı sonrasında vaka sayısında beklenen etkili geri çekilme yaşanmazken yeni yasakların gelebileceği beklentisi de ağırlık kazandı.



2 HAFTALIK KISMİ KAPANMA KARARI DÖNEMİ NE ZAMAN SONA ERECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan kısmi kapanma kararı 13 Nisan 2021 tarihi itibari ile uygulamaya alınmış, kararların 2 hafta boyunca geçerli olacağı ilan edilmişti. Bu kapsamda açıklanan yasak kararı 27 Nisan 2021 tarihinde sona erecek.

23 NİSAN 2021 SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KISITLAMASI UYGULANACAK MI, TAM KAPANMA TARİHLERİ BELLİ OLDU MU?

Konu hakkında yapılan resmi bir açıklama bulunmazken Oda TV tarafından yapılan habere göre 23 Nisan 2021 gününün Cumaya gelmesi, sonrasında da zaten hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulaması nedeni ile 2 haftalık tam kapanma kararının bugün itibari ile başlaması ve 17 Mayıs 2021 tarihine kadar sürmesi talep edildi. Bu kararın kabul edilip edilmeyeceği ise kabine toplantısı ile belli olacak. Bilim Kurulu tarafından alınan tavsiye kararları kabine toplantısı ile görüşülerek kesin karara bağlanıyor. Alınan kararlar toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan ulusa sesleniş konuşması ile açıklanıyor.

Gündem Haberleri