Bir Önceki Cumhurbaşkanlığı Seçimlerini Doğru Bilmişti! AK Parti ve CHP'nin Yeni Oylarını Açıkladı

ORC Araştırma Şirketi son anketinde hem AK Parti'nin hemde CHP'nin oy kaybı yaşadığını tahmin ederek hem bu iki partinin hemde diğer tüm partilerin oy oranı anket sonuçlarını açıkladı.

2018 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri öncesinde gerçekleştirdiği anketleri, seçim sonuçlarına en yakın anket sonucu olan ORC Araştırma, yeni seçim anketi sonuçlarına dair çalışmasını kamuoyunda paylaştı.

ANKET ARAŞTIRMA SONUÇLARINA GÖRE HEM AK PARTİ HEMDE CHP OY KAYBI YAŞADI

ORC araştırma şirketi daha önce aralık ayı başında bir seçim anketi düzenlemişti. Kapsamlı bir anket gerçekleştiren firma o araştırmasında AK Parti'nin oy oranını yüzde 31'in biraz üzerinde, CHP'nin oy oranını ise yüzde 25 bandında olarak duyurmuştu. Aralık ayının ekonomik gelişmeleri ortamında gerçekleştirilen anket sonuçlarının ardından firma ocak ayı başında da bir çalışma gerçekleştirdi.

Ocak ayının girmesiyle 2022 partilerin oy oranlarını araştıran firma, ankete katılanlara pazar günü seçim olması durumunda hangi partiyi destekleyeceklerini sordu. İlan edilen anket sonuçlarında hem AK Parti'nin hemde CHP'nin oy oranlarında gerileme olduğu görüldü.

Aralık ayı anketinde yüzde 31 seviyesinde olan AK Parti oy oranı Ocak 2022 anketinde yüzde 30.2 oranında oy aldı. CHP'nin oy oranı ise iki anket arasında yüzde 25.1 seviyesinden yüzde 24.2 bandına düştü.

Diğer Partilerin Oy Oranları

AK Parti ve CHP'nin yanı sıra İYİ Parti, MHP ve diğer partilerin oy oranları da açıklandı. ORC Araştırma Şirketi Ocak 2022 anketine göre partilerin oy oranları şöyle tahmin edildi.

AK Parti oy oranı yüzde 30,2 tahmin edilirken CHP'nin oyu 24,2 olarak görüldü. Ocak 2022 anketinde İYİ PARTİ'nin oy oranı 15,3, MHP'nin oy oranı 8,5 ve HDP'nin oy oranı yüzde 8,4 olarak açıklandı. Gelecek Partisi oyu 3.1, DEVA Partisi oy oranı, 2,9 ve Memleket Partisi oyu yüzde 1.3 oranında belirlendi.

Gündem Haberleri