Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Katar Dönüşü Uçakta Son Dakika Dolar, Faiz İndirimi ve Enflasyon Açıklaması Geldi!

Katar'da resmi ziyaretini tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan yurda dönüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan faiz açıklaması son dakika, enflasyon ve dolar kuru açıklaması ile ne dedi?

Resmi temaslarda bulunmak üzere Katar'a giden Cumurbaşkanı Recep TayyipErdoğan yurda dönüş yolunda uçakta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yapmış olduğu geziyi değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan ülke gündemini ve ekonomiyi değerlendirdi.

Son dönemin en çok konuşulan gündem maddeleri arasında yer alan enflasyon ve döviz kurları hakkında da açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan krizin Türkiye'yi "teğet" geçeceğini söylerken faiz indirimi ile hem doların hem de enflasyonun düşeceğini iddia etti. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası döviz rezervi hakkında da bilgi verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI: DOLAR KURU DÜŞECEK Mİ?

14 TL bandını zorlamaya devam eden dolar kuru hakkında açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bizim rezervler noktasında ciddi bir sıkıntımız söz konusu değil. Rezervlerde son rakam 124 milyar dolar. Şu anda bu rezerv miktarı, herhangi bir korkuya yer olmadığının bir alametidir. Ben bu kur ataklarını da tersine çevireceğimize inanıyorum. Her zaman söylediğim gibi, inşallah bu da bizi teğet geçecektir" diyerek "Bunu herkes böyle bilsin" çıkışında bulundu.

DÜŞÜK FAİZ - DÜŞÜK ENFLASYON POLİTİKASI DEVAM EDECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüksek faize karşı çıkmaya her zaman devam edeceğini ve düşük faiz - düşük enflasyon politikasından vazgeçmeyeceklerini belirterek "Düşük faiz politikasıyla kuru da enflasyonu da aşağı çekeceğiz ve bunu düzenleyeceğiz. Kesinlikle yüksek faizin, zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan bir anlayış olduğuna inanıyorum. Buna asla müsaade edemeyiz" dedi.

Bütçe görüşmelerinden sonra meclisten çok acil bir yasal düzenleme geçireceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan stokçularla yasal olarak mücadele edeceklerini söyledi. Stok yapan kişilere son derece yüksek cezaların verileceğini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan stokçuluk yapanların tepesinde olacaklarını dile getirdi.

DOLAR KURUNDA MANİPÜLASYON MU YAPILIYOR?

Merkez Bankası'nın rezervinin 124 milyar dolar olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan rezervleri daha da arttıracakları, dolar kuru üzerinden manipülasyon yapanlarla mücadele edeceklerini ve bu konuda da talimat verdiğini dile getirdi. Devlet Denetleme Kurulu'na konu hakkında talimat verdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan kurdaki manipülatif atakların arkasında kimlerin olduğunu ortaya çıkaracaklarını söyledi. Merkez Bankası'nın diğer ülkelerin Merkez Bankaları ile görüşme içerisinde olduğunu belirten Erdoğan başarıya ulaşacaklarını söyledi.

Gündem Haberleri