Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mülteciler Konusunda Avrupa Birliği'ne Yardım ve Para Resti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son dakika olarak yaptığı açıklamasında Avrupa Birliği'nin son dönemlerde sık sık dile getirdiği ek yardım ödemelerine değindi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son dakika olarak yaptığı açıklamasında Avrupa Birliği'nin son dönemlerde sık sık dile getirdiği ek yardım ödemelerine değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan sınırların açılması ile ilgili olarak alınacak bu kararlar ile ilgili geçti o iş ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mülteci açıklaması.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ziyaretinin ardından yurda dönerken basın mensupları ile biraraya geldi.



Basın mensuplarına hem Rusya hemde ateşkes konularına dair açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında ayrıca mültecilere sınırların açılması kararını değerlendirdi. Bu noktada AB tarafından gerçekleştirilen toplantılar ve ek yardım taleplerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan o sürecin sona erdiğini dile getirdi.



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AB'YE REST



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğa, Rusya ziyareti dönüşünde bir basın mensubunun mültecilere ilişkin, "Avrupa Birliği'nden hangi adımlar gelirse bu açık kapı politikasını gözden geçirebilecek bir süreç başlar? Yoksa artık geri dönülemez bir noktada mıdır?" sorusunu yanıtladı.



"Her şeyden önce bizim Yunanistan tarafı ile bu süreçte "Açık kapı artık kapalı mı?" bunu tartışacak zamanımız yok, o iş bitti. Biz kapıları açtık şu anda. Mülteciler gidebildiği kadar gidecek biz bunları zorla ülkemizden de çıkartmıyoruz. Kendi arzularıyla kendi istekleriyle bu insanlar çıkıyorlar. Ama tabi Yunanistan bunlara zulmediyor. Takip ettiğim kadarıyla, en son 5 tane vaka vardı öldürdükleri. Tüm bunların yanında tabi şişleyerek batırdıkları botlar da bunların yine çok gaddar yaklaşımlarıdır."



Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının sonunda ayrıca Bulgaristan Başbakanının kendisine Yunanistan ile birlikte 3'lü zirve önerdiğini, ancak kendisinin bu zirveyi reddettiğini ifade etti. Yunanistan'ın mültecilere olan tavrını sert dille eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasetçilerin insan canının kıymetini bilmesi gerek dedi.



Emlak365.com


Gündem Haberleri