Endüstri Bölgeleri Yönetmeliği Resmi Gazete İle Yayımlandı!

6 Ağustos 2019 tarihli Resmi Gazete ile Endüstri Bölgeleri Yönetmeliği yayımlandı. İşte yeni endüstri bölgeleri yönetmeliği ve merak edilen detaylar....

6 Ağustos 2019 tarihli Resmi Gazete ile Endüstri Bölgeleri Yönetmeliği yayımlandı. İşte yeni endüstri bölgeleri yönetmeliği ve merak edilen detaylar....

Resmi Gazete ile yayımlanan yeni yönetmelik ile beraber endüstri bölgelerinin kurulması, yönetimi ve işletilmesine ilişkin usul ve esaslar yeniden belirlenmiş oldu.



Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yayımlanan yönetmelik kurulması planlanan çok sayıda endüstri bölgesi için büyük önem taşıyor.



Endüstri Bölgeleri Yönetmeliği



Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından:



ENDÜSTRİ BÖLGELERİ YÖNETMELİĞİ



BİRİNCİ BÖLÜM



Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar



Amaç ve kapsam



MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, endüstri bölgelerinin kurulması, yönetimi ve işletilmesine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.



(2) Bu Yönetmelik, karma/ihtisas endüstri bölgesi, münferit yatırım yeri ve özel endüstri bölgelerinin kurulması, yönetilmesi ve faaliyete geçmesine ilişkin usul ve esaslar ile 9/1/2002 tarihli ve 4737 sayılı Endüstri Bölgeleri Kanununun uygulanmasına ilişkin diğer hususları kapsar.



Dayanak



MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, 4737 sayılı Endüstri Bölgeleri Kanununun 5 inci maddesi ile 10/7/2018 tarihli ve 30474 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 385 inci ve 390 ıncı maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır.





















Emlak365.com


Gündem Haberleri