Ezgi Mola Kimdir? Musa Orhan Olayı Nedir, Dava Sonuçlandı Mı?

Ünlü oyuncu Ezgi Mola hakkında açılan dava nedeniyle bir süredir gündemde. Konuyu araştıran birçok kişi Ezgi Mola kimdir, Musa Orhan olayı nedir öğrenmek istiyor. İşte ayrıntılar.

Masumlar Apartmanı dizisinin sevilen oyuncusu Ezgi Mola, genç bir kıza cinsel saldırıda bulunan ve intihar etmesine neden olan Musa Orhan için bir paylaşım yapmış ve ardından davalık olmuştu.

Dava süreci devam eden ve 2. duruşması görülecek olan dava ile ilgili Oyuncular Sendikası'ndan Ezgi Mola'ya destek geldi.

Oyuncular Sendikası, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile ünlü oyuncuya destek vererek şu ifadeleri kullandı:

'' Üyemiz Ezgi Mola'nın sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşım nedeniyle hakkında şikayette bulunulmuş ve Musa Orhan aleyhine hakaret suçunu işlediği iddiasıyla kamu davası açılmıştı. Karar itiraz eden üyemizin yarın ikinci duruşması görülecek.

Musa Orhan davasında sonuna kadar seninleyiz Ezgi Mola. Kadına yönelik şiddete karşı onurlu duruşunu destekliyoruz. ''

EZGİ MOLA KİMDİR? MUSA ORHAN OLAYI NEDİR?

Türkiye'nin en sevilen oyuncularından biri olan ve şu an TRT 1 kanalında yayınlanan Masumlar Apartmanı dizisinde rol alan Ezgi Mola, yaptığı 'haklı' paylaşım nedeniyle davalık oldu.

Ağustos 2020'de Batman'ın Beşiri ilçesinde tabanca ile intihara yeltenen ve 34 gün sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 18 yaşındaki İpek Er, ardında bıraktığı mektupta, Siirt'te görevli Uzman Çavuş Musa Orhan'ın kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu iddia etmiş ve sonrasında şikayette bulunmuştu. Orhan'ın herhangi bir ceza almaması üzerine kendi canına kıyan İpek Er'e sosyal medya sahip çıktı.

Ünlü oyuncu Ezgi Mola, Musa Orhan'ın tutuksuz yargılanması üzerine '' Tecavüzcü şerefsizi dışarı salan vicdanınızda boğulun. Artık yasa, dua, dilek, istek, rica, umut, her şeyi elimizden aldınız. Yazıklar olsun'' şeklinde bir paylaşım yaptı.

Ezgi Mola'nın bu paylaşımı üzerine Musa Orhan'ın avukatı kendisine hakaret edildiği gerekçesiyle dava açtı. Mola hakkında 2 yıl 4 aya kadar hapis talep edilirken, sosyal medyada Ezgi Mola'ya destek çığ gibi büyüdü.

Davanın ikinci duruşması bugün görülürken, Musa Orhan'ın uzlaşma için 50 bin TL ücret isteği, ancak Ezgi Mola'nın bu teklifi kabul etmediği öğrenildi.

Gündem Haberleri