Fatih Altaylı 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçlarını Açıkladı: Erdoğan'a Karşı Kim Aday Olursa Kazanır?

2023 seçimleri öncesi bir yandan erken seçim tartışmaları bir yandan da muhalefetin adayı kim olacak tartışmaları tüm hızı ile devam ederken konu hakkında bir açıklamada Fatih Altaylı'dan geldi.

Ekonomide yaşanan dalgalanma nedeni ile iktidar ile muhalefet arasında erken seçim tartışmaları yaşanırken, muhalefet içerisinde de Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı yönünde tartışmalar yaşandığı iddia ediliyordu. İYİ Parti Lideri Meral Akşenir'in sık sık Ekrem İmamoğlu'nu işaret açıklamalarda bulunması, kamuoyunda ise Mansur Yavaş'ın adının öne çıkması sonrasında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu "Belediye başkanlarımız görevine devam edecek" açıklaması yaparak bu 2 ismin adaylığının önüne set çekmişti.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu dün basın mensupları tarafından kendisine yöneltilen "Cumhurbaşkanı adayı mısınız?" sorusuna ise "Eğer diğer 5 lider beni aday olarak görmek isterlerse bundan gurur duyarım ve elbette aday olurum" yanıtını vermişti. Konuyu köşesine taşıyan Habertürk Gazetesi genel yayın yönetmeni duayen gazeteci Fatih Altaylı, bu açıklama sonrasında olası adayların seçim sonuçlarını duyurdu.

2023 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNİ KİM KAZANIR, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A KARŞI KEMAL KILIÇDAROĞLU, EKREM İMAMOĞLU VE MANSUR YAVAŞ'IN ADAY OLMASI DURUMUNDA SONUÇ NE OLUR?

Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapılan açıklamayı değerlendiren Fatih Altaylı bu açıklama ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun kesinlikle aday olmayacağı müjdesi verdiğini belirterek çünkü adaylığına Meral Akşener ve Davut Güloğlu'nun asla onay vermeyeceğini iddia etti. Altaylı yazısında "Peki aday kim olur? Ne bilirim, ne karışırım.

Ancak şunu söylemem mümkün, ki aylar önce de söyledim.

Kemal Kılıçdaroğlu ile Tayyip Erdoğan karşı karşıya gelirse Tayyip Erdoğan çok büyük ihtimalle ilk turda kazanır.

Ekrem İmamoğlu ile Tayyip Erdoğan karşı karşıya gelirse, çok büyük ihtimalle ikinci tura kalır.

Mansur Yavaş ile Tayyip Erdoğan karşı karşıya gelir ise çok büyük ihtimalle ilk turda Yavaş kazanır" diyerek Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimde karşı karşıya gelmesi durumunda kazanan ismin Erdoğan olacağını dile getirdi.

Gündem Haberleri