İçişleri Bakanlığı'ndan Resmi Açıklama Geldi: Süleyman Soylu İstifa Mı Etti?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu istifa etti iddiası kamuoyunda büyük yankı uyandırmış, sosyal medyada konu hakkında rekor paylaşım yapılmıştı. Ak Parti eski milletvekili Feyzi İşbaşaran tarafından ortaya atılan iddia sonrasında İçişleri Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı.

Bugün ortaya atılan "Süleyman Soylu istifa etti" iddiası kamuoyu gündeminde büyük yankı uyandırmıştı. İddiayı aldığı bir kulis haberine dayandıran kişinin eski AK Parti milletvekili olması da bilginin doğru olabileceği algısını oluştururken konu hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı.

SÜLEYMAN SOYLU İSTİFA MI ETTİ?

AK Parti eski milletvekili Feyzi İşbaşaran yapmış olduğu açıklamasında kulis bilgisi edindiğindi ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifa ettiğini duyurmuştu. Soylu'nun yerine iki ismin gündemde olduğunu belirten İşbaşaran bu isimlerin Cumhur İttifakı ortağı MHP Başkanı Devlet Bahçeli'ye de sunulduğunu, onay alınması durumunda açıklanacağını dile getirmişti.

İddianın kısa sürede büyük yankı uyandırması ve kamouyunda ilgi görmesi üzerine Sözcü Gazetesi'nin görüştüğü İçişleri Bakanlığı yetkililerinin iddiayı yalanladıkları ve böyle bir istifanın söz konusu olmadığını dile getirdikleri açıklandı. Hatırlanacağı üzere Süleyman Soylu hakkında yurt dışına kaçan Sedat Peker tarafından son derece ciddi iddialar gündeme getirilmiş, pek çok kişinin videosu ve ses kaydı yayımlanmıştı.

Süleyman Soylu hakkında ortaya atılan iddiaları yalanlarken mücadelesine devam edeceğini dile getirdi. Bakan Soylu son olarak dün Bitlik Gazitepe Üs Bölgesi'ni ziyaret etmiş, ziyaretinde gerçekleştirilen güvenlik toplantısına katılmış ve burada kameralara yansımıştı. Hatırlanacağı üzere İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 10 Nisan 2020 tarihinde istifa ettiğini açıklamış, ancak istifası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmemiş, o dönemde kendisine vatandaşlardan da destek mesajları yağmıştı.

Gündem Haberleri