İki Yıl Aradan Sonra Ziyarete Açılan Hırka-i Şerif'te Kuyruk Oluştu

Coronavirüs salgını nedeniyle iki yıldır ziyarete kapalı olan Hırka-i Şerif bugün açıldı. Sabah 06.00'dan itibaren kuyruklar oluştu.

Hz. Muhammed'in vasiyeti ile Veysel Karani Hazretleri'ne hediye edilen kutsal emanet Hırka-i Şerif, 1851 yılından beri Fatih'te bulunan Hırka-i Şerif Camii'nde muhafaza ediliyor. Pandemi nedeniyle iki yıldır ziyaretlere kapalı olan Hırka-i Şerif bugün ziyarete açıldı. Kutsal emanet 29 Nisan'a kadar görülebilecek.

Hırka-i Şerif açılışına İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın yanı sıra İstanbul İl Kültür Müdürü Coşkun Yılmaz ve Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan da katıldı. Camiye ziyaretçi alınmadan evvel dualar okundu. Uzun kuyruklar oluşturan ve duygulu anlar yaşayan vatandaşlar dua etti. Hırka-i Şerif'i görmeye gelen bir ziyaretçi, gece heyecandan uyuyamadığını, sabah erkenden geldiklerini, her sene ziyarete geldiklerini fakat 2 senedir mahrum kaldıklarını söyledi.

Sabah 6'da geldiğini söyleyen bir başka ziyaretçi de çok heyecanlı olduklarını, Kâbe'ye gitmeyi de çok istediklerini, ağlamaktan başka bir şey yapamadığını ve herkesin mutlaka buraya gelmesi gerektiğini söyledi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da: "Asırlardır İstanbul'umuz Peygamber Efendimizin Veysel Karanî'ye hediye ettiği Hırka-i Şerif'e ev sahipliği yapmanın onurunu yaşıyor." ifadelerini kullandı.

Hırka-i Şerif, 29 Nisan 2022 tarihine kadar hafta içi 10.00 ile 18.00 arasında, hafta sonu da 09.00 ile 18.00 arasında açık olacak.

HIRKA-İ ŞERİF NEDİR?
Hz. Muhammed'e ait olduğuna inanılan ve Peygamberin miraca çıkarken üzerinde bulunan, vasiyetinden dolayı da Ali ve Ömer tarafından Veysel Karani'ye verildiği rivayet edilen hırkadır Hırka-i Şerif. Genç develerin boğazının altında bulunan tüylerden dokunan hırka 8 parçadan oluşuyor ve uzunluğu 1,20 cm. Bej renkli hırka cam kapaklı gümüş bir sandık içinde İstanbul Fatih'teki Hırka-i Şerif Camii'nde tutuluyor.

Emlak365.com

Gündem Haberleri