Kabine sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açık cezaevi izinleri, bedelli askerlik, NATO, uzay yolculuğu açıklamaları!

Kabine Toplantısı sonrasında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, açık cezaevi izinleri, yoklama kaçağı ve bedelli askerlik, NATO ve uzay yolculuğuna yönelik önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yapılan Mayıs ayının ikinci Kabine Toplantısı sonrasında ekran karşısına geçti. Geçtiğimiz hafta açılışı yapılan Rize - Artvin Havalimanı'ndan bahsederek konuşmasına başlayan Erdoğan, gerçekleştirdiği ziyaretlere değindi.

19 Mayıs kutlamaları kapsamında Adana'da gerçekleştirilen Gençlik Şöleni'nden bahseden ve katılı sağlayan gençlere teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gençlik Şöleni'nden dönerken geçirdikleri trafik kazası nedeniyle hayatını kaybeden 3 gencin vefatından üzüntü duyduğunu belirterek, gençlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Yoklama kaçağı gençler ile ilgili önemli açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Gençlik Bayramı'ndan bahsettikten sonra bu kapsamdasayıları 550 bini bulan yoklama kaçağı olan gençler için müjdeyi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yoklama kaçağı gençlere yeni bir imkan sağlandığını belirterek, yoklama kaçaklarının bedelli askerlik hizmetinden faydalanabileceğini duyurdu. Buna göre askerlik görevini yapmayarak yoklama kaçağı sayılan gençler, bedelli askerlik sistemi kapsamı içerisinde tutulacak. Askerliğini bedelli yapmak isteyen gençler, şubelere başvuru yapabilecekler.

Açık cezaevi izinleriyle ilgili beklenen açıklama: Covid-19 izin süresi uzatıldı

Kabine Toplantısı'nın en önemli gündem maddelerinden biri olan açık cezaevlerindeki covid-19 izinlerinin 31 Mayıs'ta sona ereceğini hatırlatan Erdoğan, '' Covid-19 izinleriyle ilgili değerlendirme yaptık. 31 Mayıs'ta sona eren Covid-19 izinlerini, 31 Temmuz 2023 tarihine kadar uzatma kararı aldık '' ifadelerini kullandı. Yaklaşık 200 bin mahkumun beklediği haberi müjdeleyen Erdoğan'ın açıklamaları doğrultusunda Covid-19 izni 31 Temmuz 2023 tarihinde son bulacak.

Asgari ücret, memur zammı, hayat pahalılığı açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, '' Asgari ücret artışı, memur ve emekli maaşlarına yapılan zamlar, sosyal yardım yeplpazesinin geliştirilmesi bu yaklaşımımızın ifadesidir. sağlıktan enerjiye ulaşımdan sanayiye ülkemizin ihtiyaçlarını önemli ölçüde karşıladığımız için bundan sonraki hedefimiz vatandaşın refah seviyesini yükseltmektir. '' dedi.

Hayat pahalılığı konusuna da değinen Erdoğan, önümüzdeki aylarda vatandaşların üzerindeki hayat pahalılığı yükünü hafifletmek için önemli adımlar atılacağını ifade etti. Hayat pahalılığı başta olmak üzere çekilen sıkıntıların farkında olduğunu ve Türkiye'nin bu durumu hak etmediğini söyleyen Erdoğan, bugüne kadar bu ülkenin her sıkıntısını nasıl çödülerse, yine çözeceklerini ifade etti.

NATO konusundaki kararını bildirdi

Hollanda Başbakanı Rutt ile, İngiltere Başbakanı Johnson ile, Stoltenber ile İsveç'in NATO'ya girme konusunda konuştularını söyleyen Erdoğan, teröre destek veren bir ülkenin NATO'da yer almasını kabul etmeyeceklerini ifade etti. Erdoğan, atılması gereken adımları nasıl atacaklarını bildiklerini söyledi.

Miçotakis'e sert tepki

Bu yıl stratejik konsey toplantısı yapılacağını açıklayan Erdoğan, '' Benim için artık Miçotakis diye birisi yok. Kendisiyle bir görüşme yapmayı asla kabul etmiyorum. Biz sözünde duracak onutlu, şahsiyetli siyasetçilerle yola gideriz '' diyerek Miçotakis'e tüm kapıları kapattı.

Uzay Yolculuğu için ilk adım atılıyor

Milli Uzay Programı çerçevesinde bir Türk vatandaşının uzay üssüne gönderilmesi sürecini başlattıklarını aktaran Erdoğan, uzaya gönderilecek vatandaşın, yer çekimsiz uzay ortamında yapmak istediklerini gerçekleştirme imkanına sahip olacaklarını belirtti. Erdoğan, başvurular için bir internet sitesi oluşturduklarını ve 45 yaş altı vatandaşların bu görevi gerçekleştirmek için başvuru yapacaklarını belirtti. 2 adayın gerekli eğitimleri alarak, bu iki adaydan 1'inin uzay istasyonuna gönderileceğini açıkladı. Erdoğan, Türk Bayrağı'nı uzayda gururla taşıyacak kişinin, gelecek nesillere de tıpkı Neil Armstrong gibi rol model olacağını ifade etti.

Gündem Haberleri